söndag 12 maj 2013

Bruce, jag måste erkänna, du är inte min cup of tea


Vi måste nästan pratat lite om det här med Bruce. Jag hade ju egentligen inga höga förväntningar. Nästan på förhand hade jag räknat med att checka av något jag länge velat uppleva snarare än en musikalisk resa av rang. Men ändå. Jag blev lite besviken. Visst, gubben är över sextio och river av en +3h lång konsert, absolut. Hans röst håller hela konserten igenom och hans storband kan sin sak, absolut. Men kom igen. Han har gjort det här i hundra år, är det något han borde ha så är det rutin. Man måste nog vara hard core fan för att fatta grejen. Jag fattade inte mycket. 

Alla verkar älskar Bruce. Jag hade hört talas om hans förmåga att prestera live, hans förmåga att improvisera, överraska, hans inlevelse, övertygelse och intensitet. "Han tar inte ens en paus".  Efter tre timmar hade jag känt igen tre sånger och önskade mig paus mer än någonsin. Det är klart som korvspad att jag inte är målgruppen. Men. Jag hade väntat mig mer snacka, bortsett från hans halleluja-moment och Sverige-är-såå-speciellt-för-mig (vilket alla fans verkar tro att han bara säger i Sverige) var det förvånansvärt lite snack. Jag hade väntat mig mer igenkänning och mer spontanitet. Dans med födelsedagstjej ur publiken räknas, men fyller inte min kvot.  

Jag som gillar musik var helt oberörd. Det mest känsloladdade ögonblicket var balladen då ficklampe-apparna lös upp hela Friends arena som fullkomligt glittade. Men det kändes samtidigt lite som att gå på en husvisning och det man fastnar mest för är soffgruppen. Inte omgivningen, inte tomten, planlösningen eller köksluckorna. Soffgruppen. Ficklampe-apparna.


Sorry Bruce, jag känner noll tillstymmelsen till nyfikenhet att knappra in Springsteen på Spotify. Nope, inget sug. Jag tycker tyvärr inte att det räcker med att vara +60 och orka. Men det är inte dig det är fel på, det är mig. Hundratusentals människor älskar dig, Bruce, men inte jag. Som så ofta avundas jag de som är helt hängivna så jag försöker absolut inte vara fröken tvärtemot här, det nådde bara inte fram till mig. 


Bilderna, som ni vid detta laget har förstått har absolut ingenting med texten att göra får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild, i Fabriken hittar ni också flera dito. Till skillnad från Bruce var förväntningarna på körsbärsträden i Kungsan helt infriade mot mina skyhöga förväntningar.

Sagolika, storslagna och enastående, alltihop på en och samma gång!

Jo, en sista sak. Jag skulle gärna vilja läsa en recension av någon som inte har följ farbror Springsteen land och turnérike runt och dessutom läst 20 högskolepoäng i Bruce-vetenskap. Sen vill jag också tillägga att kvällen som helhet med med min stilige man och urhärliga vänner söderifrån i sällskap gjorde mitt första Bruce-möte ändå angenämt. Väldigt. For you - I do anything! Klart slut.

12 kommentarer:

 1. Vilka härliga foton! Nästa år ska jag ta mig upp och kolla in när de blommar. Vi var uppe följa helgen men då knoppade de sig bara...

  Vilken tur att kvällen innehöll mer än brucan då:)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hehe, jag är av samma åsikt. Finns väl vissa låtar jag gillar, men inte värt att gå på konsert för. Det ska väl vara om man har trevligt sällskap då :-)

  Ha en fin vecka.
  Kram Lissen

  SvaraRadera
 3. Jag är rätt övertygad om att jag tänkt precis som du om jag varit där. Men jag hoppade det. Har hört några av hans låtar på distans förut men skulle inte kunna sjunga med och inte är han snygg och man sitter ju så långt bort så det blev inget. Men jag hade goda vänner som var där som sa att det var bra, men långt och typ "att han orkar". Men det är väl egentligen inget betyg som sagt. Så jag är med dig! (trots att jag inte var där alltså).

  SvaraRadera
 4. Jag är som du. Inte såld på Bruce, inte för fem öre... Jag går i gång på Kent, U2, Depeche Mode och swedish house maffia... Men inte Bruce.

  I dag gick jag igång av att just gå. Gå i skogen med fint sällskap och underbart väder. Fick ett litet lyckorusch rätt in i hela kroppen:)

  Kram till dig fina vän ♡

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig förstått grejen, inte min kopp te heller. :) Gillar verkligen liknelse med soffgruppen! Härlig bilder på de fina körsbärsblommorna. Paus-knapp tack!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Du skriver så härligt Anna! Du är helt suverän på det! Dessa körsbärsblommor är ju så vackra. Kommer bli trist på instagram om någon vecka när de blommat över. Nu är instagramflödet så rosa och fint ;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Coola coola Anna. I love you :) Soffgrupp.
  #aktasåniinteskärertjejenärrakbladsvass

  SvaraRadera
 8. hahaha ... galenpanna!
  man BEHÖVER inte tycka om Bruce!

  pusspådig!

  SvaraRadera
 9. Haha, gillar hur du skriver :) Vi är alla olika, jag älskar Bruce, fast inget megafan ändå. Däremot skulle jag aldrig gå på en konsert med honom, ja inte med någon. Får fullständig panik på konserter, klaustrofobi med hjärtklappning som följd. Näe, då slänger jag hellre på en skiva hemma i min lugna vrå, då kan man dessutom välja låtarna fritt =)

  Underbara körsbärsblommor!
  Ha en fin måndag,
  Kram Catta

  SvaraRadera
 10. HAHAHA!
  Jag antar att du bara följde med? Resten av gänget var väl inte av samma åsikt, hoppas jag. För då har ni ju valt helt fel konsert.

  Jag är inget större fan av Brucan numera. Lyssnade för ca 20 år sedan gick på en konsert och var lyrisk. Men det räckte. Däremot tycker jag han är fenomenal och då menar jag inte åldern, utan att han är så ödmjuk som han ändå är multimiljonären. Han har tycker också extra mycket om Sverige.

  SvaraRadera
 11. Haha, jag skrattade så jag fick ont i magen när jag läste vad du har skrivit, så himla klockrent! Sedan kan jag iofs säga att jag gillar några låtar men jag fattar ändå inte hypen. Och sedan detta eviga turnerande i Sverige och varje gång skriver man spaltvis i tidningarna, men hallå liksom, kom igen - så fantastiskt är det väl inte :-)

  SvaraRadera
 12. Körsbärsblom ÅÅÅHHHHH får inte nog. Dina bilder är helt underbara. Jag går mycket mera igång på dom än på Bruce.

  SvaraRadera