söndag 19 maj 2013

Söndagsbilden


Jag bommade torsdagens tema (på köksbordet) fast att det var ett utav mina favoriter. På köksbordet står i alla fall rosorna fortfarande kvar, fast en verkar ha ruttnat. Å andra sidan är en rutten ros en piss i Mississippi om man vet hur osäker jag kände mig när jag kom hem med en bunt rosor under armen i onsdagen. Hade väntat mig betydligt större katastrof än en rutten ros. Fast jag undrar så klart lite vad det beror på?  


I morse sa jag till mannen att hade vi gift oss idag hade jag velat ha fresia i buketten. Sen kom jag på att jag kanske hade det. Jag kan allt för lite om blommor. Freisia fick jag lära mig att man kan ha med rosor, för att de tål varmt vatten, även om de slår ut snabbare. Till skillnad från lövkojan som får stå i en annan vas, den vill nämligen bara ha kallt vatten. Och oj, vad den doftar starkt! Tänk vad mycket jag fick lära mig sist av min favoritgubbe på torget. 


Avslutar veckan med mitt (just nu) favoritcitat on enhörningen. Varför inte?

Fler söndagsbilder aka bidrag till Fabriken hittar ni just precis inne i Fabriken. Dit ska jag bege mig och bläddra igenom kvällen godnattsaga. 

8 kommentarer:

 1. Jag bommade också och det retar mig. Köksbordsbilder hade ju passat mig! Rosor ihop fresia - så fint. :) Din torggubbe levererar!

  Åh vad jag gillar citaten. Ha en fin vecka! Kram

  SvaraRadera
 2. Å så fint ni har det hemma! Och superfin bukett.

  SvaraRadera
 3. Visst är det vackert med blommor. Att rosen har ruttnat beror antagligen på att det kommit vatten i kronbladen. När man skall ta en bukett rosor o det står en massa buntar, så ta dom som står längst in, eftersom när folk lyfter upp rosorna ur spännerna droppar det ofta vatten från stjälkarna ner i de andra blommorna. Vacker bild. Lövkoja är min mammas favorit. den doftar underbart, likaså liljekonvalj som kommer nu ..och snart kommer luktärtor...de är min favorit :-)

  mvh Christine

  SvaraRadera
 4. Du har alltså lyckats med rosorna?
  Långa snitt??? Varmt vatten???
  Aaaaaah!
  Du börjar ju låta som värsta flora-bruden!
  Puss.

  SvaraRadera
 5. Fint Anna!
  Jag hade fresia, pioner och afrikansk lilja i min brudbukett. Visst är det speciellt med de blommorna man haft i sin bukett.
  Jag känner att jag måste köpa hem lite rosa pioner. Så sugen på att ha en stor cylindervas full av pioner.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vackraste snittblommorna! Nu blev jag påmind om att det var evigheter sen jag köpte några till hemmet. Lagt all energi på trädgården. Kanske kombinera de två och plocka in lite...?

  Vad sött den där fotoautomatremsan var! Det var det ÄNNU längre sedan jag gjorde. Kan inte minnas när. Vill leta upp en och slänga in hela familjen i. Undrar om vi får plats? Rätt storvuxna av oss.

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Förbaskat snyggt köksbord det där. Mässing, vitt, trä och lite rosa...lovely! Äsch nu blev jag liksom lite avundsjuk...

  SvaraRadera