måndag 16 september 2013

En regnig dag


En regnig dag. Kliva runt i världens härligaste knähöga stövlar. I regnjackan, som nu finns i flera färger och även en vit variant. Väldigt fint. Har ni sett de fina nyheterna på Lindex? Som till exempel den gula cardigan i angora från deras 'The new Knits'-kollektion och manchesterbyxor i leo. Vit blus i mulberry siden och ett armband vill jag också ha. En regnig dag.


För är man född och uppväxt i Göteborg är regn ganska trevligt. Hemmalikt på något vis. Att hurtigt göra det bästa av situationen, typ som att klä sig rätt. Check.   
Så gör de så där igen. Minirodini. En käftsmäll i finheter. Jacka, byxor, vantar och sylvester. Med små pigviner. Hur gulligt som helst. 


Hornstull känns hett. Har precis bokat bord på Hornhuset. Igen. Det var så bra sist. Utmärkt. Fem getingar. På entréplanet, 'Torget' serveras enklare smårätter, inga bordsreservationer. Går lika bra att glida in för en bira och hänga lite. Menyn ändras dagligen då råvarorna väljs ut efter säsong och efterfrågan. 

På våning två, på 'Krogen' är rätterna mellanrätter så att man kan äta 2-3 rätter per person.Vad sägs om brända lökar, örter, spetspaprikor, buffelmozzarella och sardeller? Grillat hängmörat svenskt högrev, dragonaioli, friterad potatis... 

I fredags träffade jag Mia Öhrn i hennes bedårande matstudio med anledning av hennes senaste bakbok 'Franska bakverk'. En sådan vacker bok. Genomfin. Älskar man Frankrike och gillar man att baka, då är detta ett måste! Illustrationerna och de fantastiska bilderna får man liksom på köpet. Boken har blivit något försenad men finns snart till försäljning, man kan ju alltid reservera den redan nu. Så länge kan man njuta sig igenom hennes blogg där bakglädjen fullständigt svämmar över. Heja Mia!2 kommentarer:

 1. Har kollat in byxan i butik, men det känns som att bensluten är ganska vida, dont like.. Cardigan har jag funderat på ett tag, kan nog bli ett köp, kul med färg och speciellt gult, gillar´t!
  Armbandet är en hit!, absolut :)

  SvaraRadera
 2. Åh så synd att jag inte kunde vara med och träffat Mia i hennes matstudio. Boken kommer inhandlas var så säker!

  Du, jag provade Linje Tio (nära Hornhuset) förra veckan, mycket bra - kanske något för vår nästa date? Trodde först att det var ett italienskt ställe som hade namnet Linjetio (läs med italienskt uttal). Hehe.

  Stor kram!

  Snart dax för sista avsnittet Homeland här...

  SvaraRadera