tisdag 25 september 2012

Nu börjar det bli dags att städa bort resterna


Dopet börjar kännas avlägset nu, men kvar dröjer spår från festligheterna. Rester i matväg är sedan länge uppätna, men nyinköpta pallar står fortfarande staplade i köket. De turkosa kommer att agera sittplatser på utsidan nästa sommar och de ljusa i trä sprids ut i hemmet. Någonstans. Det är ju så käckt med extrapallar lite var stans...

Jättefina tyget Emmie (med inspiration från ett visst moodboard) här kallad; duken, är fortfarande ofållad och ligger och väntar på en kantsöm. Det fiffiga tårtfartet är nermonterat, och två sekunder senare är det platt som en pannkaka och tar i princip ingen plats alls. Compact tårtfat.

Bokstavsbanner från Mokkasin är fortfarande en klar favorit som med enkla medel tar plats. Me like. A lot.

Framkallade foton med harlequinmönster som skulle hålla ihop med samma temat som inbjudningskorten ligger utspridda lite här och var. Jag använde dem på bordet under blomstergrupper och har inte hjärta att slänga dem. Ester och jag lekar att det är utländska pengar. Stora pengar. Om det ändå vore sant.  


Man kan lätt säga att smörgås är min favoriträtt. När jag tänker efter har det alltid varit så. Såpass mycket favorit att jag som barn fick ha mack-ranson. Max tre, eller var det fyra (?) per måltid. När Ester döptes bjöd vi på räkmacka och nu, tja, menyn blev en blandning av smörrebröd och after noon tea eller nåt. Rostbiff, tryffelmajjo, lax, pepparrot, brie, fikon, svärmors biskvier, mina macarons och lakrits pannacottan.


Jag fick skäll av kompis C att jag skrev om dopet och inte visade annat än mat, blommor, mat och blommor. En och annan dessert men inte barnet i fråga en endaste gång. Så här har du laguppställningen på front-row; fader, moder, storasyster, "tvilling-kusin", huvudpersonen, underbara gudföräldrar och givetvis, präst.






15 kommentarer:

  1. Vilken fin bild på dopföljet! Tur att du visade den :)

    Älskar också bokstavsbannern!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Underbar bild från dopet. :) Och så fina rester du bjuder på, I like. Nu ska jag nogrannt läsa igenom ditt inlägg om macarons. Mina idag blev inte helt lyckade så jag kan behöva ett tips eller två. Kram!

    SvaraRadera
  3. Allt är så fint att jag svimmar.

    Och så du : jag vill se en bild på dig snygga donna! Snälla!!!!

    SvaraRadera
  4. Jag svimmar också! Nästan att jag önskar att jag var syssling eller nått så att man fick ta del av allt på riktigt! Så mycket gott och så mycket fint! :)

    Och kul att få se er, vackra familjen! Vilken suuuuperfin klänning du hade!

    SvaraRadera
  5. Vackert och jag håller med lilla!

    SvaraRadera
  6. Måste fråga - gör du bildkollagen i PS?

    SvaraRadera
  7. Se där ja! Äntligen dopbild. Ni är så fina. Puss

    SvaraRadera
  8. men ååååh, så mycket fint jag har missat här på senaste tiden!
    otroligt vackert dop med massa fint piff och god mat!!!

    (jag har inte haft så mycket tid till att blogga eller besöka andras bloggar på senaste tiden, och har fortfarande inte riktigt hunnit ikapp.)

    ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  9. Ni verkar ha haft en helt fantastisk dag. Shit vad du har pysslat o fixat inför. Grymt duktiga du! Maten ser uuurgod ut. Pallarna i någon (eller båda) form ska jag investera i. Och sist men inte minst, vilket fint foto från kyrkan!!!

    SvaraRadera
  10. Allt är jättefint - men framför allt fina familjen i kyrkan! :)
    Fantastisk klänning hörrö du!

    SvaraRadera
  11. Så trevligt och festligt allt ser ut med mat dop och allt.
    Håller med om att du är så fin i klänningen.

    Ha en fin vecka. // Lissen

    SvaraRadera
  12. Åh, vilket fint dopkalas det ser ut som att det var, vackert och gott! Blir genast sugen på att ställa till med kalas. Och jag håller med, det där tyget från moodboarden är ju för fint:-)
    Kram
    M

    SvaraRadera
  13. OJ, hur kunde jag missa det här inlägget? Tur att jag scrollade en smula! Fint alltihop från a till ö och tjusig du är i grön klänning!!!

    SvaraRadera