torsdag 8 november 2012

Mera choklad

Bildkälla

Den här desserten fick i alla fall mina moderna smaklökar att göra Mc Hammer-moves. Kombinationen av havssalt och olivolja på en chokladdessert, ovanligt kanske, smaksensation garanterat.

Chokladpannacotta med vispad grädde, olivolja, havssalt och rostade hasselnötter, serveras i originalet i små bedårande burkar, vilket nu får mig att diska barnmatsburkar hej-vilt. I väntan på att liten bebis käkar mera fick pannacottan ta plats i små blommiga loppis-mockakoppar. Och så Mary, den där Mary. Om man gillar snygga foton, desserter, ljuvlig matstyling, härligt porslin, snygga skedar, nytänkande upplägg kan man inte annat än att älska hennes blogg. Älska!


Ett utan mina favoritcitat hos Sennerholt. 


Min egen dumle-mousse, med recept av Leila, som jag knappt vågar bjuda någon på längre. Känns som alla våra vänner fått den här varianten serverad någon gång.

Bildkälla

Till sist - återigen - min favorit i sammanhanget. Är det någon jag besöker för dessert-porr så är det denna obeskrivligt vackra blogg. Och smaka på det, chokladtryffelkräm med saltrostad mandel - jo, tjena!

Älskar konceptet med choklad på sked och har många tankar och idéer inför kommande julbordet. I år lär bli första året som Aladdin inte får någon inbjudan till julkaffet. Aladdin, Paradis och alla era kompisar; Tack för allt, men Er tid är förbi!

Och i kväll blir det vit chokladmousse med krispig botten. Inspiration: Halv åtta hos mig. Igen


4 kommentarer:

  1. Men seriöst Anna - din blogg är ju livsfarlig! All denna choklad som ser så otroligt läcker ut. Things are really getting worse, jag behöver choklad nu. Kram!

    Ps. Fina bilder!

    SvaraRadera
  2. jisses vilken härlig blogg du ha...o choklad det bästa jag vet mumma...lägger givetvis till mig som följare så jag inte tappar bort dig! Ha en fin helg kram från Maja

    SvaraRadera
  3. Många goda länktips inför helgen. Tack och trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Vad söt desserten med olivolja och diverse var. Sen ska man ju ha såna glas hemma också :)

    SvaraRadera