torsdag 18 oktober 2012

DIY - kaninkalas


Ni som följer mig på Instagram (@annasylvan) har ju redan tagit del av glimtar från vårt out-of-control-kaninkalas. Esters första riktiga kalas, med eget val av begränsat antal kompisar. Kalaset som för varje dag, varje timme närmare startskotten gick från ett enkelt barnkalas med kattmuffins, till ett genomarbetat helhets(kanin)koncept utan minsta avvikande detalj (om man bortser från att det serverades hot-dogs).

Jag såg på de andra mammorna (för inga pappor skulle någonsin bry sig) hur stressade de blev över min överentusiasm och jag hamnade genast i försvarsställning och körde "men gud, jag har så mycket tid över nu när jag bara går hemma och är ledig"-snacket. Men ärligt, detta tycker jag är hur kul som helst och skulle när som helst kunna gå överstyr på liknande inslag. Allt är pyssel vi gjort tillsammans efter dagis, inget avancerat - bara kul.


Fiskedammspåsar som vi viker (så här) och dekorerar själva. Enkelt. Glöm för guds skull inte tussen baktill. En liten rosa kanin-nos med vattenbaserad ansiktsmålning som inte kladdar. Till det gör man (givetvis) egna ansiktsmålnings-biljetter så att alla kalasbarnen får stå i kö och bli målade - succé! Alla barnen får (självklart) egna kaninöron.


Till kaninmuffins använda jag ett vaniljmuffinsrecept och min cream cheese frosting som jag delvis färgade rosa. Färgade minimarshmallows från ICA, non-stop och lakritssnören (som spottades ut av de flesta småkaninerna). Öronen är gjorda av vanligt papper, så även placeringskorten.


Efter skutt i sängen, kaninjakt (kurragömma), paketlek, disco, fiskedamm och stora blad (som jag tejpat fast på duken) där de små konstnärerna fick rita var sin tavla innan maten behövdes inte så många fler lekar, men vi kunde givetvis satt kanintuss på kaninen (med förbundna ögon) gömt kanin och lekt kast med liten kanin... sky is the limit!  

Idag är det DIY (do it yourself-tema) i Fabriken. Vi kommer garanterat att få se massvis med nya idéer på allt ifrån snygga, stilrena skapelser till små detaljer, fiffiga lösningar och mästar-pyssel. Högt och lågt, med stor variation.

20 kommentarer:

  1. Nämen så gulligt! Vilken toppenidé - skulle göra succé hemma hos oss också! den idén skall sparas, tack!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att se! Och jag förstår de andra mammornas stressade blick när de tänkte på sina egna barns kommande kalas ;-) Man vaddå, alla har vi våra "laster" ;-) Och så himla avancerat ser det inte ut, mer tidskrävande möjligtvis. Men kul! Och vilken lite sötnos!

    SvaraRadera
  3. Men gud så fint! Superbra kalastips, tack!

    Ha en fin dag,
    kram Catta

    SvaraRadera
  4. Kan man hyra in dig som barnkalas-fixare!!!
    UNDERBART!

    SvaraRadera
  5. Vilket underbart tema, idén sparas här med! Roliga godispåsar! Jag förstår helt det där med att gå all in ;) Allt går ju av bara farten då..
    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  6. Kul! Härligt när inspirationen flödar! / Annika

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Härligt barnkalas, detta tipset ska jag spara!

    Anette

    SvaraRadera
  8. Så fint så fint!! Lika imponerad som alltid av ditt pyssel.

    SvaraRadera
  9. Vilka coola kaniner! Verkligen ett jättefint och genomtänkt kalastema :) Liza

    SvaraRadera
  10. Haha, ja jag kan tänka mig att du blev lite smått illa omtyckt på det där kalaset :) Nobody likes a smart arse säger man ju, men vad kallar man såna som du? Inte är det party pooper iallafall, för fest det kan ni!

    Bra genomfört!

    SvaraRadera
  11. Hahaha, underbart! Klart man ska gå bananas när det är kalajs-dax! Alva sitter bredvid mig här i soffan och utbrister; -Sååååånna MÅSTE vi göra!! (Cupcakes) Går det att beställa några? Please :)

    SvaraRadera
  12. Annaannaanna! Jag ÄLSKAR ert kaninkalas. Känns som vi skulle kunna ha ett sånt härhemma varje dag. Typ.

    SvaraRadera
  13. Åh, vilket underbart kaninkalas. Tänk om man fick gå på sådana fina kalas. Urtjusiga cupcakes. ;D Kram!

    SvaraRadera
  14. Åh, vad jag längtar tills L fattar grejen! Då ska jag konsultera dig. Underbart tema! Puss

    SvaraRadera
  15. Vad gulligt! Kul med idéer till kommande barnkalas :) ha en fin fredag och helg!
    //Nanna

    SvaraRadera
  16. Så himlans fint det blev! Vilka härliga tips! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

    Hälsningar
    Anna

    SvaraRadera