onsdag 10 oktober 2012

Katt-muffins.. som inte klösas i munnen


Först av allt. Tack för alla hälsningar, ni är för rara. Sen direkt till "tårtan" - eller rättare sagt våra kattmuffins. Vilken succé! Och då var det bara bedömningen från vuxenkalaset än så länge. Knepet för att få den vuxna på kroken stavas After eight. Ester däremot åt snabbt och plikttroget upp båda öronen och konstaterade sen "att nej, de var inte så väldigt jättegoda de där öronen" däremot var hon glad att "katten varken klösade henne i munnen eller hade blod i sig". Den sanningen var även alla vuxna tacksamma över.  

Nu slopar vi alla tankar på katt-tårta på barnkalaset och kör kattmuffins med kex-öron.



After eight muffins, 12 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
3-6 st After eight

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten. Smält chokladen och blanda ner den i smeten. Fyll muffinsformarna med smet, tryck i 1/4-1/2 After eight och grädda 12-15 minuter i 175 grader (varmluft) i mitten av ugnen.



Cream cheese frosting

60 g smör, mjukt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost

1 msk kakao av god kvalitet

Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.


Dekoration: hallonremmar, Non stop & After eight

Sätt en non stop på nosen och skär till lite morrhår av hallonremmar och stick ner dem vid nosen. Sätt två non stop som ögon, skär hörnen av en after eight och sätt i dem som öron. Ja, det sista där behövdes väl knappast någon beskrivning, men ändå...

7 kommentarer:

  1. Hur bedårande kan muffins vara? Och hur bedårande kan en fyraåring vara? :) Underbart!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag höll på att trilla av stolen när jag såg dom här på Instagram, för jag blev så imponerad av påhittigheten! Visade bilden för Viggo nu och hans kommentar va "coola!!" Så det blir nog ett par kattmuffinsar här också framöver. :)

    SvaraRadera
  3. Urtjusigt Anna, här hemma har det beställts spindeltårta till spindelkalaset....

    SvaraRadera
  4. SÅ fina! och tack för receptet, får jag testa att baka någon dag:)

    Ha en fin dag!

    Kram Emma

    SvaraRadera