Lite sugen på snittar i kväll, men det är jag å andra sidan alltid. Den här tilltugget väcker alltid liv på min gom. Älskar det franska uttrycket amuse-bouche som med direktöversättning betyder reta munnen. Sött! Fransmän, dom kan dom! Rostad baguette, ankleverpastej och fikonmarmelad. Gärna hemlagad.
Detta recept på marmelad (som är himmelsk med ost) kommer från min duktiga svägerska!
250 g torkade fikon
1 dl portvin
1 dl vatten
1 st kanelstång
3 st kryddnejlikor hela
2 dl syltsocker
Gör så här
Blanda vin och vatten i en skål. Dela fikonen i små bitar och lägg i vatten/vin. Låt stå över natten. Mixa allt till ett mos och häll över i en kastrull. Lägg i kanelstång och kryddnejlikor och koka upp. Blanda i sockret och låt koka ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Häll upp i en varm, väl rengjord burk (eller två små). Förvara marmeladen i kylskåpet så håller den sig några månader.
Happy Friday!
vad gott det låter!! jag har precis gjort slut på den hemgjorda marmeladen hemma. Egen är klart godast.
SvaraRaderaHar inte bestämt vad jag ska ta in från husdoktorn. Blir det ngn turkos/vit matta så återkommer jag till dig: ) (låter snyggt, jag ska genast kolla mattorna en gång till!)
Ha en supertrevlig helg!!!
kram
Y
Oh, vad gott det låter!! Just ikväll har barnen fått välja mat och det är Lasagne som serveras. Men detta recept skall helt klart sparas! :-)
SvaraRaderaMums, gillar det franska köket! Du tar väl och spetsar till det med ett riktigt gott vin?!
SvaraRaderaSuperskön helg till dig, Tina
Anna, du har ju glömt din burk med fikonmarmelad hos oss. Du ska få tillbaka den snarast. Kram
SvaraRaderaHahaha, amuse-bouche! Då tänker jag på SATC-avsnittet när de är på Raw första gången och Samantha säger när de har fått sin "lawn in a bowl" från Smith: "I want him to amuse my bouche." Förlåt, nu var jag snuskig på din blogg, men det var egentligen inte jag utan Samantha... Kram
SvaraRaderaHej Anna!
SvaraRaderaTusen tack för den fina kommentaren på min blogg =O) Jag har följt din blogg ett tag och jag gillar den jätte mycket!
Varma hälsningar,
Malin