söndag 16 januari 2011

Söndagsbild #2

Idag slog den ut, vår vita amaryllis. Välkommen. Den är lika vit som snön som faller av vårt tak. Boom, muller och ka-boom. Det dånar i huset. Det låter som om vinden ska falla ner i huvudet på oss. Jag sätter glassen i halsen och rycker till. Väcker det sovande barnet i knäet. Ingen fara, så-ja, så-ja.

Inom mig ryser jag. Det är så hiskeligt otäckt med hustak, nästan jämt. När snön kommer, när snön smälter, när vårens horisontella skyfall kommer och när höststormen blåser in. Alltid är det läskigt att vara husägare, och därmed ansvarig för yttre hållbarhet.

Jag kommer aldrig att vänja mig.Nu ska jag begrava all oro och titta runt på alla fina söndagsbilder i Fabriken.
God kväll.

5 kommentarer:

 1. Ljud i hus eller utanför av okänd anledning får mig jämt att rygga tillbaka.
  Speciellt när det blåser hårt ute. Förstår dig precis ;) LiseLotte

  SvaraRadera
 2. Usch, jag tycker lika. Är dessutom mörkrädd! Ingen rolig kombo...

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Förra året rasade hustak som korthus runtom oss. Men vårt gamla hus stod pall, hoppas på tur. Läskigt är det i alla fall!

  Dina hälsningar (jag tjatar lite, jag vet;)) är så roliga att läsa. Du är ju kreativ till tusen. Får nästan prestationsångest när jag skriva här. Man vill ju matcha liksom ;))

  Hoppas du får sova lugnt, utan en massa ljud...
  Kramkram!

  SvaraRadera
 4. Du är en av mina favoritbloggar, tänkte kanske att du ville veta det :) Länkning finns med hos mig idag.

  Jag har inte heller vant mig vid det yttre tänket än. Eller rättare sagt. Jag har inte vant mig vid att jag ska tänka på det. Mamma brukar få påminna oss om att gå ut och kolla till det när det varit oväder :)

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 5. Vår röda amaryllis har precis slagit ut också trots att jag köpte den före jul. Men det är mysigt ändå. Gillar vasen i nyaste inlägget. Har en i samma form fast i knallorange och klarblått. I love funkis (eller vad det är...)! Tack för att du läser och kommenterar! Puss och kram

  SvaraRadera