tisdag 30 april 2013

Om att prova kläder fem dagar före festen


Men Herre Gud i höjden ska det vara så svårt? Det är väl bara att ta något. Jo. Ja. Det kanske det är. Fast ändå... Jag dividerar högljutt med mig själv. Mitt alter ego säger till mig att skärpa mig och inte vara så brudig. Prova kläder fem dagar före en fest. FEM DAGAR! Det är ju urlöjligt.

Men jag hänvisar till att om ingenting (!!) passar måste jag faktiskt hitta något nytt och det kan ta tid. Sånt kan verkligen ta tid. Min osynliga, men ack så kritiska publik framför ett högt stönande, pekar sakta men säkert med sitt långa pekfinger mot vår garderob. Den är full. Klänningar är nämligen något jag absolut inte kan göra mig av med. De har så många inbyggda minnen som jag tror kan försvinna med själva plagget.

Den rosa med volanger som jag hade på ett alldeles speciellt bröllop i Värmland, och samma år på en fantastisk 30årsfest. Den samma rosa som jag köpte när vi seglade i Italien. Jag provade festklänning med jeansshorts och tillhörande flippflopps. Klänningen låg sedan stuvad i förpiken runt Elbas kust. Minnen.

Eller den gröna som jag hade på bröllopet då jag fick äran att fotografera det fantastiska brudparet och skorna från resan när jag köpte alla skor i samma färg. Jag trippar runt i mina klackar och snörper på munnen. Kanske den här är bra ändå?.. Kanske. Vad tycker ni; grått, grönt eller cerise?

Från soffan hörs fyraåringen:
- Vad fin du är, mamma. Får jag också ha sommarklänning nu?  

Älskade unge.

5 kommentarer:

 1. Ta den klänningen som den där fjädersaken på pallen hör den till
  Den ser urläcker ut.

  Jag beundrar alla som kan gå i sådana höga klackar också.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker fem dagar innan (minst) är en fullkomligt rimlig tidpunkt för provning av utstyrsel för en fest.

  Kan du tänka dig att publicera ett inlägg med dig själv i klänningarna? Kom igen nu, Anna. Ett rejält ego-inlägg med dig själv i garderobens alla klänningar! ;)
  Om inte, så faller nog mitt val på den turkosa. Nu kör vi vår och sommar och färg, tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Visst är det svårt:) jag tänker som du. bäst att kolla fall något behöver kompletteras. Visst är de söta våra barn när de ger sina komplimanger. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Tycker nästan att du är sent ute med att prova vad du ska ha på dig på ett bröllop. Maj gad. Du måste väl ha känt att något finns där. Annars hade jag freakat 5 dagar innan. Jag menar då har du ju bara torsdag och fredag på dig att hitta något.

  Men du - de där lila pjucksen. Måste du ju ha!
  Måste! De är grymma.

  Jag håller dessutom med Petra. VILL SE DIG I DEM!!!! Jaaaa! Din lilla snyggo.

  Njut av valborg!

  SvaraRadera