söndag 28 april 2013

Vi svalkar oss med sommardrinkar


Nja, riktigt så hett kanske det inte var i dag. Men vi har ändå slitit hårt med att klippa träd, flytta sten (bra träning!), räfsa löv, åka till bygghandeln (inte min favorit!) och sått ätbara blommor.


Av allt detta slit, vem behöver inte en svalkande drink? Då menar jag givetvis en fruktdrink fylld med antioxidanter (anti-gamla-tanker, vad är det mamma?). Jo, nämligen...

Kör 1 apelsin, 1/4 del vattenmelon, 1 dl frysta hallon, 1 dl vatten, 1 msk riven färsk ingefära i blendern. Servera. Övriga familjemedlemmar tyckte att den var aningen syrlig, så nästa gång adderar jag även 1 styck banan för att få med mig ligan.


Utan att fördjupa mig för mycket på matens inverkan på kroppen, vilket jag kombinerat med att äta sötsaker varje dag, är mycket intresserad av, måste jag ändå påpekat att kanel (som är så gott!) har ett flertal nyttiga antioxidanter och bara två gram av kanelens antioxidanthalt sägs motsvara 1,3 kg färska tomater. Det ni! Min dotter äter kanel på gröten varje dag och det känns som ett enkelt sätt att skapa en god inverkan på tarmfloran och hjälpa blodsockret att ligger på en jämn nivå.

Klart slut från hälsotanten. Vill bara tillägga att vi åt resterna av lördagens citronkaka idag också och ja, höga betyg från juryn, nästan godare idag.

Detta får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild.

12 kommentarer:

 1. Härlig bild!!
  Såg röda pioner på Hötorget i fredags som såg ut som röda molntussar.

  SvaraRadera
 2. Ätbara blommor... bådar gott inför sommaren snygg instagrammat. ;)

  SvaraRadera
 3. Hmm... Instagtram-mat, menar jag alltså, inte verbet (om det nu är ett allmänt vedertaget verb) instagrammat.
  Såg nu att det blev en väldigt konstig mening att läsa. Speciellt eftersom jag glömde ett a på snygga också.
  Puh... dags att tacka för mig och gå å lägga sig kanske. Men du fattar vad jag menar i alla fall. Kontentan var liksom att jag ger tummen upp för odlingen av ätbara blommor. Bla bla bla... nu har jag skrivit en så lång förklaring på en egentlig ganska kort kommentar så jag kan liksom inte sluta skriva. Hjälp...! Punkt nu. Hej då :)

  SvaraRadera
 4. Vad gott det låter!! Intressant med kanelen, vi äter också på morgonfilen eller gröten varje dag.

  SvaraRadera
 5. Det där såg riktigt somrigt ut! Bra att väga upp det mindre nyttiga med hälsosamma saker. Då kan man äta citronkaka med gott samvete, tycker jag ;)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Hej Hälsotanten! Känns bra att höra att kanel är bra, jag vräker det på morgonlatten samt yoghurten på morgonen.
  Måste apa efter och göra hälsodrinkar till familjen nästa helg. Lät så gott!!

  Min plan var att göra trädgården också idag. Slutade med att jag valde att leka "var är deklarationen"-leken. Efter tre timmar hittade jag den, den var inte fisk eller fågel, den var mitt-i-mellan. :)

  SvaraRadera
 7. Läskande gott! Jag testar lite kanel i morgon på yoghurten./ Annika

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder! Vem behöver gym när man har trädgård ;) Liza

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder! Den där citronkakan var bland det bästa jag ätit. Ännu bättre dagen efter? Ens möjligt? Sålt in din pork också till grannfrun! Hon gör den til helgen. Stor kram och tack snälla ännu en gång för i lördags. Energipåfyllning thank u.

  SvaraRadera
 10. Underbara fräscha bilder. Man blir lite törstig då man tittar på dem:)
  Kram och ha en bra vecka

  SvaraRadera
 11. Underbart! Både bilder och jos. Här har vi precis gjort med hallon och ingefära. Mums.

  SvaraRadera
 12. Hej Anna!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera