måndag 22 april 2013

På jakt efter världens bästa tårtbotten


Jag måste sluta missbruka bakbloggar. Lindas två fantastiska kreationer, sen har vi Roy och den där Mary. De är bara toppen på mitt missbrukarisberg. Hur som helst surfade jag över en blogg i denna genren, nämligen tårtspecialisten, och hennes citron-och lakrits cupecakes. Jag var ju egentligen på jakt efter 'den perfekta' tårtbotten och blev indragen på villovägar. Men jag fann guld. Både världens bästa tårtbotten och nytt recept på fluff som till skillnad på mina tidigare försök verkligen var gott. 


Det där med att smälta lakrits i grädde är nämligen inte självklart. Lakrits innehåller inte alltid gelatin vilket gör den svårsmält och man måste ha tålamod. Nu hade jag blandat olika sorter, båda söt och salt, tog mindre än i originalreceptet och silade bort de bitar som efter lång tid ändå envisades med sin fasta konsistens. Dagen efter vispade jag upp ett perfekt snyggspritsat fluff! 


Smält 100g lakrits i 5 dl grädde. Låt stå över natten. 
Vispa till önskad konsistens, spritsa. 


Jag har tidigare varit så sur för att frostingen på mina muffins, eller mitt sagolika marängfluff, varit så osnyggt så jag köpte mig en ny spritser. Kalasdagen till ära. Jag stod som förtrollad framför den lilla LCD-skärmen i mataffären och bara gapade. Värsta snygga grejerna och precis som allt som visas på TV-shop faller jag som en fura. Jag köpte hela kittet och visst blev det snyggt? 


Vill också nämna några väl valda ord om bästa duken, eller metervaran om vi ska vara petnoga. Vi invigde den på dopet och jag har inte ens fållat den och ser man mellan fingrarna behöver man inte ens stryka den. Efter en liten rödvinsincident i helgen provade jag att köra den i maskin på 60 grader och alla fläckar gick bort. Att tyget dessutom kostar 49 kronor metern gör väl ingen ledsen. Köpläge! 


5 kommentarer:

 1. Supersnygga cupcakes! Och tårtbottenreceptet ser ut ungefär som det jag tipsade om. Med glasen om du minns. Bottnarna blir verkligen superbra. Åh, vad jag blir sugen på att bjuda på kalas nu. Fast en fest i taget... Hörs imorgon! Puss

  SvaraRadera
 2. Vilka snygga, och låter supersmarriga! Bakbloggar är verkligen som en drog... Men jag kikar mest runt, det blir inte så mycket bakande, på gott och ont ;-) Men till helgen blir det kalas och jag behöver hitta något nytt och bra att testa.

  SvaraRadera
 3. Anna, fasiken vad du är duktig!
  Men jag måste fråga, det här med lakrits i bakverken - är det nå´t att ha? ;)
  Jag måste nog testa att köpa en sådan där Marabou choklad med saltlakrits i idag för att förstå detta ...
  Å, andra sidan är ju bakverk min grej riktigt.
  Fast då räknas inte din fluff in. För den är ju gudagod.
  Och inte småkakor heller, för de älskar jag. HALLONGROTTOR! Mmmm ...
  Det ska jag nog baka idag. Japp!
  För det har jag ju tid med ;))

  Hälsningar TANTEN ... xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neeeej köp inte Marabou choklad med saltlakrits. Den är full av någon slags beroendeframkallande drog... För det är väl inte jag som är en karaktärslös sockertorsk!?

   Radera
 4. Efter en seg dag på jobbet. Ett jobb som jag måste lämna på fredag dessutom. Fast jag inte riktigt ville. Men jag valde ändå så. Så det så. Alltså, efter en seg dag på jobbet så pass seg att dagen liksom lurade mig att trycka i mig två kexchoklad och en sliskig nötbar från Lidl (!?)så borde man ju verkligen inte bli sprudlande pirrig av ett blogginlägg som detta. Jag menar, kroppen borde inte reagera på sötsaker. Men min kroppastolle är (tyvärr) inte riktigt som den ska uppenbarligen för jag föll pladask för ditt fina inlägg.

  Fast det är ju som det brukar. Jag faller alltid pladask för dina inlägg Anna. Duktiga Anna. Den allra bästaste Annan jag vet. Faktiskt.

  kram

  SvaraRadera