torsdag 18 april 2013

På väggarna, en stycke bauta-tapet med mera...


Det första man möts av när man kliver in hos oss är en stor fondvägg. Ingen liten fjutt. En stor en. Ester skulle till min stora förtjusning kalla den en bauta-vägg, ett ord jag gärna för upp på tapeten igen efter år i viloläge. Bauta. Tapeten heter Melisande Taupe, från favoriten Manuel Canovas. Efter noga eftertänksamhet har vi spikat upp fyra spikar. Nu blir det inga fler. Frallan från Åhléns och tre tavlor som ständigt byter budskap och motiv. Just nu favoriten av Mini Empire vars fina fåglar jag fick i miniformat på Formex. Ett samarbete mellan gulliga Jenny von Döbeln och Veronica Ballart Lilja. Postern är ju så klart finast i 50*70-format, men väggarna räcker inte till.   


I hallen står också en Therese Sennerholt från samarbetet med Bookbinders design och finaste kulramen av Knaada. Det står många lutade tavlor hos oss. Jag känner mig knäsvag varje gång vi måste borra eller spika i väggarna. En gammal konstig idé om att ingenting går att förändra väg spiken väl är slagen, den så kallade lagt kort ligger-skräcken. Genom tavellutning kan jag när som helst, hur ofta som helst, flytta, ändra och styra om. Perfekt!


I köket hänger senaste posterinköpet av Anton Corbijn och ramen Strömby har kommit att bli en favorit av den enkla anledningen att den sitter fast mot väggen. Smal, lätt, ganska anonym aluminiumram. Ingen glipa. Inget tjafs. 


Som hos så många andra finns också David Ehrenstråhles Guide to Manhattan (2010) hemma hos oss. (jag tänkte skriva hemma hos mig, men får alltid skäll av min man när jag uttrycker mig så..) Hos oss heter det ju. (mitt barn, mitt bröllop, min trädgård - felfelfel - vårt, vårt, vårt) Vi har många New York motiv hemma hos oss. Jag räknade det till hela fem stycken, varav två stycken i 50*70. Jag är lite besatt av den stan och fler kommer det förmodligen att bli. Nästa gång laddar jag med stjärnfilter, nytt objektiv och kanske, kanske en ny kamera. 


På pianot står en loppisspegel som är helt oduglig att spegla sig i, men vad gör det när ramen är så fin. Dessutom tror jag att jag gav tre tjugolappar och då var saken biff. Min favoritbild på Ester som en mycket god vän har tagit och mitt senaste Traderafynd.... 


.. nämligen Eiffeltornet. Viva la France. En annan stad på topptre-listan. Efter en omgång med guldsprayen gjorde den mitt lilla stilleben komplett. 

I Fabriken är det tema fondvägg/på mina väggar och jag är så nyfiken på allas bidrag. Jag hoppas kunna få lite tips om hur man sätter upp snygga krokar, hyllor och praktiska lösningar på väggen, men jag vill också se fabrikanternas tavlor och tapeter.  

Och sen måste jag ju passa på att tipsa om inköpslistan många har frågat om. Artilleriet har publicerat listan med produkter som användes i Boråstapeters pressbilder (som var så fint stylade av Elenor Störby och Josefine Öman) som jag och så många andra skrev om förra veckan.

13 kommentarer:

 1. som alltid; ingen aning om hur jag ska få till bilder på väggarna.
  önskar faktiskt att det var en moodboard idag ...
  men om jag sätter fart här i verkstan så kanske kanske får jag till en ynka bild på vad vi har på väggarna, helt uppåt väggarna.

  frallan - jag dör så fin han är.
  och alla era tavlor ... japp, du vet att jag gillar ert hem.
  massvis.
  kom 'hon' den där igen'; på kaffe, för att titta?

  kunde du veckan därpå istället?

  kram,
  u

  SvaraRadera
 2. Det lutas en hel del här också. Även om jag blir himla nöjd när vi väl spikar!

  SvaraRadera
 3. Mycket fint i di... ert hem :-)

  SvaraRadera
 4. Jag är så imponerad av alla dina snygga NY-bilder! Så, såklart ser jag grymt mycket fram emot att få se bilderna efter maj-resan. När stjärnfiltret, nya objektivet och nya (jag håller tummarna) kameran är med. :)

  Del två ja... den kommer, den kommer. Fredagssnasket du vet. :)

  SvaraRadera
 5. Efter att ha sett dina fin fina bilder i inlägget ovan kan jag med lätthet konstatera att Ester & Harry MÅSTE vara stöpta i en annan form än Vallan brallan & Ville i vårt hem skulle tavlor (hur tjusiga de än må vara) aldrig överleva... -Titta mamma, vilket bra parkeringsgarage det är här bakom "New York", perfekt för brandbilen...eller -Kolla mamma tågbanan går genom en "New York" tunnel...

  SvaraRadera
 6. Anna Anna Anna så fint du har på väggarna! Jag älskar det! Alltihop.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder och jag gillar att man känner att det är olika rum.

  Ordet Bauta :) Det var inte i går. Måste börja använda det igen!! Hälsa dottern att vi nu startar en trend

  Tror du ska börja våga spika. Visst lutande tavlor tycker jag är snyggt och jag gillar känslan av att det känns som om saker inte måste vara beständigt, att förändring tillåts. Men när de är upp på väggarna får de ta för sig mer. I alla fall hos oss. Nog för att vi levt med så många tavlor längs med golvet för att vi aldrig fått ändan ur.

  Åh, New York, denna ständiga dröm. Skönt att då ha en tavla att lägga ögonen på och drömma.

  Ha en fin torsdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja det där med att spika upp tavlor, kan vara lite svårt.
  så fint NI har det, med alla fina tavlor i dom olika rummen.

  Kram
  Lissen

  SvaraRadera
 9. Jättefint, det är en konst att få det så snyggt.

  SvaraRadera
 10. Åh, den lilla jycken på väggen. Jag dör sötdöden. Fantastisk =)
  Ha en fin kväll =)

  SvaraRadera
 11. Jättejättefint. Det där pianot, så tjusigt. Och Anton Corbijn affischen. Snyggt som attan. Ja, nu känns mina tomma väggar helt sjukt tomma!

  SvaraRadera
 12. Åh vilket inlägg Anna - mycket fint att titta på! :) Jag har också lutat (och lutar fortfarande) många tavlor men så gjorde jag tavelväggen för några år sedan. Den skiftar också utseende efter humör och säsong.

  NYC - har du en resa bokad? Jag har sugen jag med. Men först blir det Paris i slutet av den här månaden. Med eller utan nytt objektiv är frågan!

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Frallan, finns den att köpa fortfarande tror du eller var det längesen?

  SvaraRadera