onsdag 24 april 2013

Vi säger väl granola då



Granola, müsli, eller vad vi nu väljer att kalla den gick åt med rykande åtgång i detta hushåll. Gott betyg med andra ord.   


Schlurp, sa det. Slut. Finito. 


Granola, eller helt vanlig müsli

1 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl skållade grovhackade mandlar
1/2 dl kokos

1/2 dl olja
1 msk lönnsirap
1/2 dl vatten

1/2 dl russin

Ugn på 200 grader. Bred ut allt det torra på bakplåtspapper. Håll över vatten, olja och sirap. Rör om lite då och då. Rosta i ugn ca 20 minuter. Blanda i russin efteråt. 

Alla måtten är ungefärliga och man kan nog hälla på precis vad som helst. 
Nästa gång blir det förmodligen något helt annat helt efter vi-taget-vad-vi-haver-principen. 


4 kommentarer:

  1. Granola låter ju lite tjusigare, men jag säger ändå musli ;-)

    SvaraRadera
  2. Haha, jag håller med, müsli it is! Även här har den en rykande åtgång trots att jag är den enda i hemmet som äter just müsli, hmm...! =) /Hanna

    SvaraRadera
  3. Det där såg ju fantastiskt gott ut! Måste nog fixa nåt sånt här hemma. Det har varit dåligt med frukostvanorna en tid nu.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Vilken söt burk att förvara den i :) Kram Mia

    SvaraRadera