måndag 29 april 2013

Sephora, Zara Home, Habitat - alla med fysiska butiker i Stockholm


Ja, då är det alltså dags. Sephora har slagit upp sina dörrar i centrala stan, på Biblioteksgatan 2-4. Den 3 maj öppnar även kedjan i Nacka Forum. Nu behöver jag alltså inte köpa på mig lager av deras läppstift jag hamstrar utomlands (no 20 Fairy Tale och no 4 So Cute!). Som alltid tycker jag att det är lite vemodigt. Jag är mer exalterad över & Other Stories skönhetsavdelning, mer specifikt deras väldoftande tvål Lemon Daydream och Shinjuku Bloom med tillhörande handkräm, snart på ett handfat nära mig.  


Jag har tidigare prenumererat på Glossy Box (som jag skrev om här), när detta mors-dags-erbjudande dök upp blev jag lite sugen. Kanske borde skicka länken lite diskret till han som ansvarar för ungarnas presentinköp. 


Zara Home är ett annat ställe som bidragit till resväskans övervikt vid utlandsvisit. Tvålförrådet skall aldrig sina, har varit lite av min devis. Green Herbs, Ginger Lily och Black Vanilla har man för visso kunnat handla på nätet (med dyr frakt) och även via Ellos, men efter sommaren öppnar Zara Home sin Sverigeförsta (800 kvadratmeter stora) butik på Birger Jarlsgatan 15. Tänk om de har kvar något ur min leopardservis då?? 


Medan vi ändå pratar butiksöppningar kan man inte utesluta Habtat som i augusti kommer till PUB-huset på Hötorget och för tre veckor sedan öppnade nu Victoria Secret's på Arlanda. Jag kan alltså handla Love Spell på hemmaplan. Inga kedjor är längre utlandsexotiska. 

Bra eller dåligt? Kul eller trist? Jag vet inte. Jag vill gärna att vissa saker ska kännas lyxigt trots att de är prisvärda, just för den anledningen att de är lite krångliga att få tag på. Jag gillar att kunna köpa med mig en present som är omöjlig (eller i alla fall svår) att få tag på hemma. Jag menar förr var det kul med pastiller, en mugg och kaffe från Starbuck's, hur kul känns det nu?!

6 kommentarer:

 1. tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit...tänker inte gå dit... ;-)

  SvaraRadera
 2. Vi satt och pratade precis om det där på lunchen för ett tag sedan. Först jublar man, tio ho! De öppnar i Stockholm, men sedan så är det precis som du beskriver inte lika kul. Men vi hittar nya butiker utomlands, var så säker ;)

  SvaraRadera
 3. Ja håller med, visst är det kul med butikerna nära men det förstör lite av charmen att handla i dem...
  Ha en fin Valborg
  Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 4. Samma här! Lagret på tvål från Zara Home och Korresprodukter kommer aldrig att sina i detta hushållet. Just zara Home måste jag nog ge tummen upp för att de kommer. så himla meckigt att ta med sig porslin och andra tunga och otypliga saker hem från vistelse utomlands. Önskar jag kunde ha lager på Molton Brown oxå...känns lite dyrt bara tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Vet du när Zara home öppnar?? :)

  SvaraRadera