onsdag 27 november 2013

4,3,2,1... årets första kalender


Först hade jag tänkt att bara lägga paketen i en hög/säck/strumpa/låda och sedan fick barnen dra ett paket. Men sedan kom jag på att jag tänkt att använde de fina siffrorna från IKEA och sen fanns det ju en idé som legat och grott på insidan.


Sedan såg jag någon som gjort så fint och hängt paketen på en galge, men 1) jag hittade ingen bra stans att hänga den (toalettdörren fungerade uruselt) och 2) det blev helt vingligt och ostabilt och därmed odekorativt. Man vill ju inte spendera hela december med att styra upp paket på galge.  


Så den fina tapetbiten från Ferm Living kom äntligen till användning och gardinöglorna från loppis och vips hade vi en kalendergran. Tjoff-tjoff.  


1,2,3,4.... ja i år blir det inga 24 paket gånger två barn det vill säga 48 paket. Hysteri är bara förnamnet. Nejdå, nu är söndagarna lite extra mysiga och det är någon jag kan leva med. Tills de flytta hemifrån 


Skön att jag snart kan checka av en sak från todo-listan (på tal om hysterisk) men innan dess måsta jag sno ihop en till kalender. Var sin på var sitt rum. Vän av rättvisan. Heja mamman! 


På plats i minstingens rum. Placerad men noggrann eftertanke. "Inte röra" har nämligen inte tillkommit till den här unga mannens ordförråd än. Så heller "händerna bakom ryggen".  Behöver jag tillägga att vi men viss skräck ser fram emot tjatet kring huruvida man får vara närgången med julgranen och dess dekoration? 

I morgon får ni se den andra granen. Ner i tomte-gruvan. Ho! Ho! Ho!
  


7 kommentarer:

 1. Ja snart är det dags att öppna första luckan. Och vi hade 7,5 plusgrader i morse - galet med ok! ;-)
  Fina paket - barnen kommer bli superglada!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7,5!!! Hu, nu är verkligen vintern här. Overall på!
   Hoppas det. Den lille fattar ju kanske inte storheten, men han lär sig.... ;)

   Radera
 2. Snyggt! Och ja med mer än ett barn är det mest praktiskt med paket på söndagar istället för alla dagar fram till jul, även med ett barn nu när jag tänker efter :-). Här hemma kör vi fortfarande söndagspaket och häromdagen spände yngste sonen ögonen i mig och sa: tror nu inte bara för att vi är 16 och 18 år att vi är för stora för chokladkalender! Hehehe, bara för den här mamman att införskaffa två kalendrar utöver de 8 adventspaketen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehehe! vem blir egentligen för stor för chokladkalender...?

   Radera
 3. Ho, ho, ho Tomtefrun. Vad du pysslar och fixar. Vi har också kört adventspaket de senaste åren (mycket enklare att sno ihop 8 paket än 48 och så blir det något lite rejälare). Men i år ligger jag efter. Får bli lite spurt de närmaste dagarna. Eller så hänger man upp paketen inför varje söndag. Det går nog det med :)

  SvaraRadera
 4. Så, så fint Anna! Skulle kunna tänka mig en egen som ser ut så :) Ha det så mysigt ikväll nu! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Himlens fint! En sån vill jag ju ha!

  SvaraRadera