tisdag 26 november 2013

Need, read, want, wear...


Kloka ord på bloggen DIY or die som reflekterar över något hon läst på ett flertalet bloggar om idén med att ge bort julklappar indelade i want, need, wear och read. Alltså vill ha, behöver, kläder och läsa. Att på så vis skulle ge smartare och även kunna minska antalet saker samt eventuell stress kring inköp. 

Husligheter och Weronica hakade snabbt på och bloggvärlden fick ett nytt uppslag att arbeta utifrån. Tackar!

Jag fick mig också en rejäl tankeställare av Cissi Wallins krönika i dagens Metro. "Man rafsar ihop någon ljudbok, dyr ansiktskräm och 300-kronors-doftljus till familjemedlemmar man egentligen vet skulle kunna köpa det där själva, varje månad."  Huruvida vi kanske borde se över vår konsumtion och jakten efter att byta pengar med varandra. Läsvärt!

Så för att minska klapparna och stressen är nog bildkollage med fyra paketönskningar det sista som bidrar, men låt oss se det som något kul. Eller bara en note till mig själv vad jag borde belöna mig själv med när tillfälle ges.

Need: Det är inte mycket jag behöver. På riktigt. Jag har allt jag behöver för att vara lycklig. Så, om jag ska fokusera på behov är min 36åriga cykel (som jag ärvt) lite rostig och trasig. Jag vill ju gärna cykla lite så behovet känns uppenbart. En cykel. Gärna en sån här fin, fast då kanske den bara blir snodd.... 

Read: Jag läste Simona Ahrnstedts första roman Överenskommelser för länge sen och i somras slukade jag roman nummer två, Betvingade, men hull och hår. Hennes tredje bok, De skandalösa har inte släppts i pocket än, men det är min önskar i kategori 'read'.

Want: Alla här väl en drömväska? Jag har flera. En utan dem är Goyards tote bag. Burgundy. Jag har länge suktat efter denna gobit och ja.... note to self. 

Wear: Den här skulle nästan kvala in under need också. För jag behöver en vinterjacka. Ja! Skulle gärna vilja ha en Betty, en Filippa-Betty.  4 kommentarer:

 1. Vad smart! Jag avskyr nästan julklappshysterin, den tar bort så mycket glädje från julen tycker jag. Tack för tipset och alla bra länkar. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Fint collage! Vilken snygg cykel! Jag har en, gammal, Skeppshult som jag är mycket nöjd med. Ha det bra.

  SvaraRadera
 3. Så himla fin den är den där cykeln! Fin tanke tycker jag, och gjorde också en lista :)
  http://blomsterochbakverk.se/2013/november/fyra-julklappar-var.html

  SvaraRadera
 4. Håller med om att allt köpande inte ger den glädje som man kan tro.
  Hoppas att de här sprider sig som en löpeld.

  Tack för boktipset också.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera