tisdag 12 november 2013

Bruttolistan på julpyssel


Eftersom jag nu lämnat chocken om november bakom mig och kavlat upp armarna är det lika bra att jag presenterar årets bruttopyssellista. Det är lika bra att förankra den så att samvetet sedermera kan agerar drivkraft. Funkar lika bra som kaninen framför hundarna. Har man sagt att man ska göra något så gör man ju det...

1. Skriva ut nya labels till årets paket. Förra året såg det ut så här


Hos Love vs Design finns dessa fina att ladda ner for free om man inte vill knåpa ihop själv. Spara dokumentet och skriv ut. Easy-peacy!


Och dessa hos EatDrinkChic om man som jag gillar Les mots Francais. 2011 laddade jag ner dessa Peace, Love and Reindeer-Hug-setiketter  från samma sida - en av mina favoriter i Freebiesvärlden! Om man är sugen på jul, men inte det absolut traditionella är dessa etiketter helt perfekta!


2. Gör dekorationer med vitlera. Dessa fixade vi till i påsk. Extremt bra familjepyssel. Alla kan vara med! Här har vi ytterligare en variant med pärlplattor. Vem i familjen gör detta bäst? 


3. Gör godis. Förra året gjorde pyssel-Petra och jag tre sorters chokladbitar. Jag tänker satsa på en repris av de två bästa varianterna. Kommer du hit och bakar med mig, Petra? På menyn; black&white-praliner gjorda på oreo-kakor och Mozartkulor. 


4. Baka Ingelas Chilipeppers. Det är lite av en tradition. Ett måste på julafton såsom på alla glöggfester (hörde jag alla?).


När man nu bakat en jättesats med chilipeppers kan man ju faktiskt kosta på sig att ge bort några stycken. Är det inte det julen handlar om. Ge bort en tanke, en kram, en present. Tänker skriva ut den här etiketten och förgylla mina kakpresenter med. Keep Calm. Vackert... 


5. Gör en adventskalender. Ingen ångest alls. Med två barn blir det... låt se... 48 paket. Baggis! Den här varianten kräver ju inte så mycket. En dörr. Några snören. Några siffor. Vita lådor. 48 stycken för att vara precis. 


Min variant från förra året verkar inte finnas kvar. Den åkte nog till sopptippen runt midsommar om jag inte minns fel. Hur kunde jag?? Jo, det är lika logiskt som att tänka pensionspar vid 28, känns lika avlägset som jul gör vid midsommar. 


6. Gör en stjärngirland. Jag kommer nämligen få tygrester över när jag gör min adventskalender och julgransmatta (nu blir ni allt nyfnikna va?) och då har jag redan planerat ytterligare ett pyssel med spillbitarna. Man får inte ligga på latsidan och vila sig.  


7. Adventsljusstake måste man ju styra upp. Släpp in lite koppar. Såga, t-koppling, eh... ja, enligt Pastill är detta inte alls så svårt. Steg ett, besök ett byggvaruhus.


8. Gör ett adventsljus, en hemmavariant av Trine Ks fina stryk-en-dag-varje-dag aka nerräkningsljus. Eller så köper jag ett färdigt, uppgift nummer 8 känns inte helt given. Vi får se om detta pyssel avslutas med ett klassiskt klick-klick. 16 kommentarer:

 1. Härligt! Här finns ju idéer att välja av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs inte sitta och fundera på vad man ska göra här inte! ;)

   Radera
 2. Vilka bra tips, dem ska jag välja och vraka i minsann!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Berätta vad du gör sen. Nyfiken som en strut.

   Radera
 3. Har klickat hem Två Tine K ljus ( inte dessa men ett annat suuuuperfint) Ligger och väntar på mig och ska hämtas ut i dag :)
  Keep calm korten är väldigt fina.
  48!! paket. Är du allvarlig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 48 är väl ingenting.... eh.. funderar allvarligt på att dra tillbaka trupperna här. Man vill ju inte att de ska bli odrägliga heller. Jag kanske föder fram något galet begär. Om 10 år ska det ligga en Moncler-jacka i varje paket. Mamma pank, ingen kul jul... :(

   Radera
 4. Finfin inspiration, tack!! Blir SÅ sugen på att börja lista och planera :-).. Kopparljusstaken var ju rolig, jag funderar på att prova en kvadratisk..

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kvadrat. Det är ju briljant. Kanske snor din idé på den. Tack!

   Radera
 5. Wow, vilken inspirationskälla du är!! Själv tänker jag införa just en ADVENTSkalender i år. Blir svettig av bara tanken på 48 små krimskramspaket som ska stressöppnas innan dagis:-) Nej, i år blir det paket vid advent och förhoppningsvis ger det lite mer väntan och spänning inför söndagsmornarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fokus på helg, bra tips! Styr om skutan innan det är för sent.

   Radera
 6. Åh, jag skulle lätt kunna tänka mig att skolka från jobbet redan imorgon och komma å baka! :)

  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Du hade mig vid blackandwhite- pralinerna. Som jag minns dem. Störtpopulära på julaftons gottebord. Vilka fantastiskt fina saker du har framför dig Anna. Hurra för decembers intåg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hurra för praliner. Minst också braksuccén på just dem. Visst måste vi hinna göra dem till en tradition. Eller hur!? Visst måste vi. kram!

   Radera