måndag 11 november 2013

Det blir bara tidigare och tidigare för varje år
Värst vad alla pratar jul, tänker jag. Lite missnöjd hör jag mig själv säga "det blir bara tidigare och tidigare för varje år" sen slår det mig, precis så sa jag förra året också. Precis så! Håller jag på att bli gammal? Riktigt gammal. Inte bara medelålders, utan också lite gaggig. Så där som gamla med för lite att göra blir. De har en tendens till att upprepa sig. Och uttrycka sina synpunkter kryddat med missnöje.

Inte bra. 

Jag måste genast göra något omoget. Något barnsligt och ogenomtänkt som bara yngre människor utan verklighetsreferenser gör. Men hör hur jag låter!   

Jag borde kanske busringa någon. Eller handla svindyra skor på kredit. Sådant jag gjorde när jag var ung. Köpa hotshot för pengarna och äta nudelsoppa månaden ut. Tömma tvättkorgen i sopporna för att det är för jobbigt att tvätta. 

Åhléns har redan öppnat sin julrepertoar med rörliga djur som kastar kulor och jag noterar att gardinerna är nerdragna på NK. På söndag är det julskyltsöndag. En gång i tiden jobbade jag med julskyltningen på NK. Jag vecklade ut granar och mina händer hade rivsår som om jag hade kelat med vilda kattungar. I flera månader efteråt satt skadorna kvar. Jag knöt rosetter med ståltråd och skar skyltar. Putsade kulor och bytte små glödlampor. Inget glamouröst jobb, men väldigt, väldigt kul. 

Så jag borde väcka de roliga minnena när vi vek grankransar i oktober. Inte gagga om "bara tidigare och tidigare".. Jag älskar ju julen. Det är bara det att jag inte hunnit med. Jag har fastnat i "inför" och absolut inte insett att det redan är den 11 november. 

Värst vad alla pratar jul är ju helt befogat. Det är dags att kavla upp. Det är för sjutton gubbar november redan. Om tre veckor är det advent.  

6 kommentarer:

 1. Oh yes, nu är julen 2013 på gång! Min startade i helgen med amaryllisar, pepparkaksbak och julmust. Vi hade ääven lite julmusik på men stängde av efter två låtar. Det kändes väl tidigt. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig reflektion och nyttig. Jag ska också vara barnslig ett tag. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Apropå barnsligt och ogenomtänkt...är det du som har lejt nån att kasta ägg på hela vårt sovrumsfönster.....igen ;)

  SvaraRadera
 4. Jo, men man behöver ju inte ha såå bråttom, julen springer ju inte bort liksom ;-)

  Kram N

  SvaraRadera
 5. Så är det Anna! Kavla upp och fram med pyntet! Här dignar det av hyacinter. Gudomliga doft.

  SvaraRadera
 6. Härligt inlägg, tiden går för fort ;) det ska bli kul att få se lite jul på alla bloggar. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera