torsdag 10 januari 2013

Favorit i Repris


Idag är det återvinning i Fabriken. "Favorit i repris" kändes som en bra mjukstart som fler än jag verkar vara tacksamma över. Efter skrollande stod mitt val mellan alla tuplanerna i temat glas i inredning och alla älsklingsfärger på sommarbordet, men till slut föll min lott på min stil.

*
Hur beskriver man sin stil när man är en riktigt kappvändare? Och när verkligheten inte stämmer överens med fantasin? Jag börjar genast drömma och ojar mig när jag ser riktigt lantliga hem, Oh vad fint! Så här vill jag ha det! Och sen när jag ser grafisk toppdesign bankar mitt hjärta lite extra. Likaså sekelskifte i pastell. Men vårt hem är långt ifrån dessa världar. Jag är rastlöst, gillar förändring, tröttnar snabbt och påverkas av trender. Jag tror ofta att jag gillar svartvitt, grå och sand bäst, men när vi kommer till beslut blir det ofta mönster och färg som får följa med hem.

Men några saker verkar är ändå typiskt i vårt hem, i lite olika skepnader och som ofta byts ut.Färska blommor. Eftersom jag är urdålig på krukväxter och heller inte så intresserad gör färska blommor de gröna inslaget i vårt hem. Min vardagslyx är att köpa flera och stora buketter och sedan sprida ut i små vaser.
Tavlor. Det finns många texter inramade, Therese Sennerholt, egna skapelser och inramade vykort köpta utomlands. Vi har väldigt många egna foton inramade, jag tycker det skapar en personlighet och skulle aldrig drömma om att köpa en tavla från IKEA. Många illustrationer från mitt jobb får självklart också komma upp på väggen.
Doftljus. Finns i nästan alla rum. Kan inte få nog. Både vackert, mysigt och jag är beroende av dofter. Slutar aldrig att jaga nya märken och Den perfekta doften.


Hyllor, byråer och tavellister där jag kan göra små arrangemang och ändra om utan att spika i väggen. Praktiskt och passar en som tröttnar snabbt och gillar förändring.


Bokstäver. Jag vet att alla trendspanare spår att 2012 blir döden för alla bokstäver som vi envisats att placera ut i våra hem. Men jag gillar fortfarande bokstäver i alla de former och har svårt att tro att jag i och med trendgiljotinen kommer kasta ut mina versaler.
Glas och porslin. Skålar, vaser, små pynt för mina blommor och installationer. Kan inte besöka en loppis utan att ta med mig konkurrens hem till köksskåpen. Lyllo mig att vi har väldigt generösa förvaringsytor i köket.
Svenskt Tenn. Klassiker som alltid känns som ett säkert kort för mig. Jag tröttnar inte. Jag köper gärna fler men skulle aldrig kasta ut. Brickor och underläggen är mina favoriter och det finns alltid någonting från Strandvägen med på min önskelista. Annars är jag nog inte så värst klassiskt.

Titta nu in på Fabriken och se vilka favoriter mina kollegor har valt att publicera idag.

10 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder!
  Jag skymtar en tavla med någon form av vingar på och blir nyfiken. Vad är det för något och var kommer den ifrån?

  M v h
  Karin

  PS: Ni gör ett kanonjobb med Fabriken och vårens teman verkar lovande. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tavlan med vingarna är en poster framtagen av Bookbinders Design illustrerad av otroligt duktiga Mira Nameth. Säljs bla här: http://www.bookbindersdesign.com/en/articles/2.34.2573/xxxx-poster-raw-nature

   Radera
 2. Men du är ju jag!! Precis så där inredningsschizofren är jag med!!
  Men det får man vara, det är lite kul med, fast man blir lixom aldrig färdig i tanken på hur man vill ha det.. äh vem blir det ;)

  Nu ska jag hoppa i säng och hoppas småskruttarna låter mig sussa =)
  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Jag bara älskar det här inlägget Anna! Underbara bilder. Till helgen måste jag köpa hem lite vårlökar.

  Nu dags för Downton - jag är fast. Du kanske vill låna boxen sen? ;)

  SvaraRadera
 4. Så fint allt passar ihop med dom olika färgtonerna. Gillar också hyllor, så att man kan flytta omkring. Smakfullt vackert och personligt hos dej.

  Din kommentar blev jag så glad över, sådant som lyfter en vanlig torsdag lite extra.
  Kram Lissen

  SvaraRadera
 5. Härligt inlägg Anna - jag och du är nog precis lika när det kommer till stil (eller velandet mellan stilar). Kan inte välja och ändrar/byter ofta!

  Blev så glad när du länkade till postern. Min gick sönder (ramlade när för att jag envisades med att tejpa med washi) men nu kan jag ju beställa en ny.

  I helgen blir det blommor och grönt! Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig repris! Mycket inspirerande! Bilderna med sina färger känns lika aktuella idag.

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det hemma! Idag har jag en liten tävling i min blogg... :-) Ha en fin Fredag!

  SvaraRadera
 8. Jätte fina bilder och fin hemma =) ha en bra helg. kram

  SvaraRadera