torsdag 24 januari 2013

Ordning och reda i Fabriken


Idag är det ordning och reda-tema i Fabriken. Jag vet ärligt talat inte hur mycket vi kan skryta av den varan här hemma. Livet med småbarn tycks representera ett konstant plockande. För att det är fixat och undanröjt på förmiddagen betyder absolut inte att det är okej efter lunch. Det finns inga som helst garantier för att ett rum som nyss kändes tillsynes uppstyrt inte fem minuter senare har förvandlats till en koja, en affär eller bara en parad av ljusstakar, legobitar, decilitermått och irriterande små klippta bitar av senaste reklambladet från Coop.

Som sagt, livet med småttingar är fullt av överraskningar och utmaning för det ordningsamma sinnet.


Summa summarum tycker jag att det är ganska charmigt och till synes oförargligt med dessa små tillstökningar i form av parader, bostadsområden och kungsriken. Låt kidsen leka! Däremot trampa på osynliga legobitar mitt i natten har jag inte samma tålamod med. 

Vi har leksaksdepåer i korgar utplacerade i olika rum. För ärligt talat är det sällan i barnens rum som de största byggprojekten påbörjas. Vi tränar på att städa tilllsammans och hejar överdrivet på all typ av eget initiativ till den ljuvliga melodin 'städa-upp-efter-sig'. Braaaaa! Jäääättebraaa!


På grund av direkt livsfara har vi varit tvungna att styra upp vissa ordningsdetaljer i Esters rum. När Mr Junior nu börjar krypa känns det som om golven vimlar av dödsfällor i form av pärlor, knappar, gem, pyssel och sväljbara saker som gärna utforskas av den lilla krypande masken (som numera tar sig  fram fortare än man hinner skrika; AKTA!)  

För enkelhetens skull har vi tjusiga burkar fyllda med allt smått. Burkarna kommer att få en tydlig märkning som just nu är under produktion (som man kunde gissa sig till här). Fina papper, magnet-tejp, glitterpennor... Känns väldigt pedagogiskt och helt enligt dagens tema. 

Titta in i Fabriken idag för att spana in alla medlemmars uppslag kring 'ordning och reda'.

17 kommentarer:

 1. Åh så mycket fint, härliga färger som man blir glad av! Jo det där ständiga plockandet känner man ju igen ;)

  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Hoppas att ordningen nu är något återställd efter det värsta yrvädret... För övrigt skulle jag aldrig kalla ert hus stökigt. Bara ljust, fräscht, rent och fint. Och mysigt förstås, för att just ni bor där. Tack för härliga dagar! Puss

  SvaraRadera
 3. Ja det där med ordning och reda går liksom i perioder....däremellan råder lätt kaos här också.
  vackra burkar....

  Kram

  Pernilla

  SvaraRadera
 4. ...och det värsta är när man har storstädat och allt ligger på rätt plats och så plötsligt som ett ösregn kommer barnen hem och klampar med grusiga skor i hallen, droppar kläder på golvet och vräker fram tusen legobitar och pärlor. Suck. Men nåt ska man ju ha att göra liksom.

  Vilka väldigt fina bilder du visar. Det ligger som ett rosa Stringhyllsskimmer över allihop och det är nåt av det bästa jag vet. Kram till dig Anna!

  SvaraRadera
 5. Jaa, det där med ordning och reda och barn funkar inte riktigt i samma mening.. :)
  Här hemma ska det av någon konstig anledning också lekas mest i andra rum än i de avsedda.. Men det är bara att gilla läget, man vill ju liksom inte vara utan dem heller. :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Tjusigt! Älskar burkar. Bästa och finaste förvaringen.

  SvaraRadera
 7. Haha, roligt beskrivet. Kan tänka mig att det påbörjas fler lekprojekt än avslutas , men å andra sidan blir ni experter på att städa undan ;-)

  Å vad jag gillar stringhyllorna och så fina burkar och saker som ni har! Finfint!!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 8. Haha, jo det där känner man igen.. Evigt plockande. Vad skönt du beskriver det. Fina bilder också. Har också funderat över alla smypryttlar som måste bort innan lillan börjar krypa o stoppa i munnen.. Ha en fin helg nu!

  //Nanna

  SvaraRadera
 9. Åh, söta kaninerna... Och Jag äger-tavlan...! Hur genialt är det inte att göra en tjusig tavla av den kassen...?! Nu har dom börjat med bruna och gröna pratbubblor också såg jag. Måste nog bli lite Coop-shopping snart så jag får en kasse eller två. Tänk dig ett par laminerade Jag äger-underlägg. Inte helt fel.
  Men nej, jag har inte köpt den än. Lite blommor kan nog komma runt köpstoppen, men inte en hel lamineringsmaskin. Den får vänta.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Men du. Vet du vad jag kom på till slut? Att våga-vägra-må-dåligt-av-att-det-aldrig-var-undanröjt gav ett annat slags ordning och reda. Inuti. Inte dumt det heller...Inte dumt alls faktiskt.

  Kramkram ♥

  SvaraRadera
 11. Så mycket fin inspiration du bjuder på och burkarna - helt underbara! :) Här hade det definitivt varit kaos om jag hade haft småbarn. Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag känner igen mig :-) Ständigt plockande utan ände och "å vad du är duktig" så fort en kloss hamnar i lådan i stället för någon annan stans ;-)

  SvaraRadera
 13. Det fortsätter sedan när de blir äldre ;) skor, jackor etc droppas på hallgolvet, chokladmuggar och smörgåsar lämnas kvar på köksbordet osv - sååå jobbigt för en sån som mig, fast jag jobbar på det :))

  Älskar bilderna!!!

  SvaraRadera
 14. hennes rum är så härligt. så sött med all rosa och röda saker. jag smyger in dem där jag kan (bosse ville tex ha rosa hello kitty öronmuffar härom dagen - jajamensan).

  det värsta är att NÄR de städar själva blir det ju röra :) hähä ... tycker den här pedant mamman som vill ha saker på samma ställe alltid.
  så jag städar hellre själv.
  t o m pappan här hemma lägger saker där det finns 'en plats' .. mäh. så kan man ju inte göra!!!

  kameran. nya kameran, du kan inte ana vilken kärlek. som en helt ny värld liksom. och detta är utan att ha lärt mig nåot nytt med kameran. jag bara tjoffar på liksom.

  nästa veka. you, me, clothes.
  KRAM
  u

  SvaraRadera
 15. Ja, förvaring för allt småpyssel (eller krafs om man vill kalla det så) är livsnödvändigt i en familj. Eller i ett arbetsrum för mig... :)

  Fint inlägg som vanligt hos dig. Med tjusiga string kan det inte bli fel...

  Kramar

  SvaraRadera
 16. Bra med så fina burkar som kan hjälpa till att hålla ordning på röran:)
  Nej, med små barn kan man inte ha för höga krav, men de där legobitarna.... Vad gör man med dom!?

  Ha en skön fredag!

  kram Pernilla

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Så fint rum:)

  Kika gärna in på vår blogg idag, visar bilder från min dotters rum idag..
  Så härligt med all den här inspirationen man kan få från alla fina bloggar!

  Ha en fin vecka!

  Ps. Tack för gröttipset, väntar bebis här i dagarna..DS

  SvaraRadera