söndag 27 januari 2013

Sista söndagen i januari
Dessa ord blir ingen bildtext. Dessa bilder kommer från Formex. De också. Alla ljusa, skira färger som får mig att längta till en annan årstid. Som tvingar mig att sätta stopp för tanken som alltid vill springa iväg. Mer här och nu. Januari är snart bakom oss. Ett ögonblink så var den förbi.

Till våren vill jag ha planteringsbord med tjusiga stilleben, göra avlastningsbord av finkakel, ha lökar stående direkt på bordet. "All näring finns ju i löken", säger de ju. Sen vill jag blanda material hej-vilt. Zink, terrakotta, betong, sand, trä och sten. Hej-vilt.

Men i 'här-och-nu' vill jag åka skidor, dricka termosvarm dryck, köpa hem tulpaner varje vecka och njuta av att längta till alla vårkänslor får sippra fram helt ohämmat. Det ligger mycket tjusning i själva längtandet också. Lätt att glömma.

Mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild.

8 kommentarer:

 1. Det har du så rätt i Anna! En bra påminnelse till mig som helt tappat gnistan denna obarmhärtiga månad. Och dina bilder är alldeles underbara. Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt att längta och man kan riktigt känna lukten av vår....sol som ligger på på södersidan av huset och smälter snön och värmer jorden så det luktar så där gott!
  Jag längtar också vidare...vidare till att kunna plocka små vårblomsknoppar i trädgården med mina små barn, det är lycka det.

  Men nu snöar här utan för fönstret igen så imorgon blir det pulkaåkning istället för blomplockning.

  Ha en skön söndagskväll,
  Sofia

  SvaraRadera
 3. Den eviga balansgången mellan att vara i och njuta av nuet och samtidigt uppleva tjusningen av och det roliga med att längta och smida planer. :)

  SvaraRadera
 4. Vilka ljuvliga bilder som visar lite av det som komma skall - härligt! :) Njuter både av att längta efter våren och att vintern som tagit ett nytt grepp om oss (snön vräker ner här). Ha en fin kommande vecka! Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, oj var tog januari vägen? Vips! Borta.

  Jobbar så på att vara i nuet - det är ju mysigt med snön, skidor och vinter. Du har så rätt i att längtan är tjusning den också. Vi får njuta vidare av snön och njuta lökblommor inne helt enkelt!

  STOR kram!

  SvaraRadera
 6. Absolut inte, jättekul med fler moodboards. :) Den här gången blir det olika men nästa gång kanske jag kör på samma!

  SvaraRadera
 7. Simplesmente maravilhoso,lindo!!! Amei.Me visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder!! Härliga vårfärger, ha en bra dag. Kram Anna

  SvaraRadera