torsdag 31 januari 2013

Januari moodboard


Idag presenteras fantastiska moodboards inspirerade av januari i Fabriken. Årets första månad ligger i bokföringen och det enda som återstår är reflexion. I Fabriken råder skaparglädjen och redan nu kan man beundra 62 tolkningar av dagens tema. Jag häpnas över alla fullblodskreatörer. Jag vet att jag säger det lie för ofta, men detta ÄR verkligen ett utav mina favoritteman.    


Blommorna, färgerna, ljuset. Det finns fler som varit inne på blommorna, bladen och samma färgskala. Om våren är utsidans återkomst är januari vasernas come back hos oss. Tulpanfrossa och lök i kruka fajtas om plats på alla tänkbara ytor. Bara snitta om och byta vatten är en halvtidstjänst. Men å andra sidan är det sällan jag njuter så mycket av blommorna som just nu.   


Baksidan av nystart. Är det någon mer än jag som är evinnerligt trött på alla dieter, detoxer, LCHF, GI, lyft, fyll ut, sug bort och olika typer av kroppsliga aktioner som likt melodifestivalen känns helt oundvikliga den här månaden? Måste allt detta ske i januari? Om någonsin? Tröttsamt.

Jag tror på lagom. Debet och kredit. Att träna för att orka. Att vara stark på insidan såsom på utsidan. Att försöka vara snäll, mot andra och mot sig själv. It's all about being friendly.


Konsumtion. I början av januari aktiverade jag mitt nyårslöfte. Köpstopp i januari. Nu kommer uppföljningen. Man kan säga att jag snavade på målsnöret, samt att jag har ett inköp där jag vill åberopa undantagsregeln.

När de hade 20% på oyster-skålarna från Mateus. De rosa. Inre dispyt. Listig som en räv lät jag maken bära skålarna till kassan varpå det minsta barnet behövde sin mamma... Ni förstår själva. Skålarna har flyttat hit. Jag köpte inget. Undantagsregeln? Listighet och kreativitet bör väl belönas?

De små guldljusen kostade fem kronor på H&M. Det var helt omöjligt att stå emot. Snacka om snopet. Döm själva, misslyckat uppdrag för fem spänn, sa jag målsnöret?

Det jag är mest stolt över är inte den stora doftljusrean som jag helt och hållet avstått ifrån, utan att jag under hela månaden inte köpt en enda tidning. Inte en enda.

I Fabriken finns nu 65 bidrag - kvällen är räddad. Vem behöver egentligen tidningar för inspiration?

18 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg med tankar och bilderna. Smart drag där med tallrikarna, kvinnlig list kallas det för tror jag minsann ;) .

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder! På rea kanske köpstoppet inte gäller?:)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Anna, köpstopp är inte det lättaste. Jag känner igen mig i det där med tidningarna. När Vidar föddes införde jag köpstopp på tidningar - jag hade två som jag prenumererade på och höll det löftet väldigt länge. Innan dess tågpendlade jag och köpte tidning i princip varje dag! De flesta hann jag bara bläddra igenom. Helt sjukt! Nu har jag hittat mina tidningsfavoriter och håller mig till de. Endast. Köpstopp är bra ibland för att komma ur dåliga vanor.

  Fantastiskt fint moodboard! Många har fastnat i rosa idag - och det kan väl ingen klandra någon för! Urkul tema tycker jag också.

  SvaraRadera
 4. Jag skev det inne hos Fru U, och känner samma sak när jag ser ditt underbara mood - vilken grå mus jag är :) Inser nu att det är rosa jag behöver - färgenergi!! Och så vackert!

  S-M-A-R-T-A knep du tog till. Jag hade ju köpstopp förra året. Började köpstoppet med att köpa en vit sparelefant. Behövde ju någonstans att spara alla sedlar som den skulle fyllas med...

  SvaraRadera
 5. Anna. Great minds think a-like. Och jag gillar dirt och så klart det rosa. :)
  Det här är ju ett sånt där riktigt mood-board. Sånt jag menade. Som jag inte kan ;)
  Mitt är ju mer bara saker som ligger på bordet :))
  Och så rosa då.
  Det gör det mesta fint!

  Stor kram
  u

  SvaraRadera
 6. Så snyggt att jag nästan dånar!

  Köpstoppet... även jag snavade lite på mållinjen. En ny plånbok och en pysselgrej till Viggo från TGR. Men jag känner mig ändå rätt nöjd. Har handlat sååå mycket mindre än vanligt och reflekterat mer över vad jag egentligen behöver. Need to have eller Nice to have?

  SvaraRadera
 7. People who love to eat - I love it!!
  Tjusigt moodboard fina du!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Vad fint! Jag gillar verkligen det här temat. Jag har inte riktigt kläm på det än, hur jag vill visa mitt mood, men med ett nytt varje månad ska jag nog komma fram till det så småning om. Det är ju omöjligt att inte bli inspirerad av alla som är så duktiga!

  SvaraRadera
 9. Åh så tjusigt! Listigt var orden med skålarna. Snyggt jobbat haha.

  SvaraRadera
 10. Åå vilka fina bilder Anna! Varenda en. O dieter ja, vem vill ha dem? Har just smällt i mig en fin skål jordgubbsglass, krämigt rosa!

  SvaraRadera
 11. Dukiga du...inspirerande blogg.

  SvaraRadera
 12. Otroligt fint och inspirerande Anna! :) Kul att läsa din rapport om köpstoppet också. Bra jobbat! För egen del kör jag en köttfri månad i februari. Hoppas komma igång och laga mer grönt nu. Kram

  SvaraRadera
 13. Vad fint du gjort!! Det är klart du var tvungen att låta mannen köpa faten, de är ju så fina! Jag har också haft köpstopp. Jag har dock fuskat lite, 150 kr på loppis👍. Mycket nöjd!! Hepp, god natt och trevlig fredag!

  SvaraRadera
 14. Agree! Även om jag själv just nu genomför ett slags makeover när det gäller mig själv. Inget nyårslöfte - bara en insikt om att man just nu kan vara i kokong och ägna sig åt hur mycket självreflektion som helst utan att någon tycker att det är konstigt. För det är liksom en sådan tid. Hoppas komma ut till våren :)!

  SvaraRadera
 15. Vilken hrlig januarimoodboard du delar med dig av!
  Härliga bilder!
  Trevlig helg!
  http://husprojektet.bloggplatsen.se

  SvaraRadera
 16. Nej, se där! Du sparade därmed in en fasliga massa pengar som du hade kunnat lägga på glossiga magasin. Så det lilla du la på ljusen måste betraktas som försumligt.... :)


  ...och supersnygg moodboard också....

  Kramar

  SvaraRadera