måndag 4 februari 2013

En lovsång till semlefolket


När man väl kommer till florsocker-momentet är det nära.


Vad jag gillar dessa bakverk. Helst små, så att man kan äta flera. 


Med riktig kardemumma i degen. Nystött, riktig kardemumma. 


Receptet till mina småbullar hittar ni här. Fyll frysen!


Förutom det positiva att vi har hela februari framför oss, förhoppningsvis fylld med semlor, har queen of cakes: Linda Lomelino börjat blogga på Amelia, en blogg om sött, gott och vackert. Låter inte det kul så säg!

Om inte mina bilder väcker dregel i mungiporna kan ni njuta av Lomelinos film av de små underverkens skapelse här - en lovsång till semlefolket.

14 kommentarer:

  1. Mmm, semlans tid är här!
    Underbara bilder! Tack!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. De ser smarriga ut!! Jag tycker också att minisemlor är de bästa...

    SvaraRadera
  3. Brr - jag klarar av ett lock men inget mer, men jag inser att jag är en av få som känner så..! :-D

    SvaraRadera
  4. Håller med, de små semlorna är de godaste! Jag brukar också baka egna, men har inte hunnit än. Men det måste ske snarast, det inser jag ju nu:) Jättefina bilder.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Oh yes! Semlor tillhör hovet av godsaker. Många och väldigt hembakade ska de vara. Då kan man äta tills man spricker! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  6. Jag har faktiskt fyllt frysen med minisemmelbullar till kommande kalas, toppen!

    SvaraRadera
  7. Jag bakade samma lika igår, och efter middagen satte vi i oss tre stycken var, jag och maken. Älskar!

    SvaraRadera
  8. Så söta minisar! Jag försöker göra min semlor av storlek mini varje gång jag bakar. Jag tycker jag gör som så himla små när jag bakar ut dom men sen sitter jag där med stora semlor i alla fall och kan alltså bara äta en.

    SvaraRadera
  9. Jo, visst dreglar man lite..(eller mycket)
    Så smarrigt. Och preeeecis så där lagomt stora..
    Inte så att man får ont i magen och dåligt samvete..
    Får se om man kan få till ett gäng sånna i helgen.
    /A i Östersund

    SvaraRadera
  10. Går det att få en leverans av de där upp till Vemdalen? ;)

    SvaraRadera
  11. Mmmm semlor, har faktiskt aldrig bakat själv, men det kanske man ska prova.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  12. Åhhh va fina, älskar små söta bakverk och har inte ätit en enda semla i år pga hälsoliv....men en sån här liten goding vill jag göra i helgen när tjejligan hemifrån Götet kommer till Blekinge på besök! Kram kram

    SvaraRadera
  13. Semlor är kanske det bästa som finns. Å så sugen man blev av bilderna, kan liksom se hur goda dom är..

    SvaraRadera