söndag 10 februari 2013

Söndagsbild och söndagsmiddag


Detta är en stående favorit här hemma. Leilas fläskfilé med halloumi och citrussallad från en av hennes tidiga kokböcker, Leilas middagstips. För övrigt min favorit. Samma kokbok som har den berömda dumlemoussen

Idag förädlade jag receptet med ny marinad efter att ha gått loss i asiatiska butiken igår.

Detta får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild. Idag blir det alltså två i ett: söndagsbild och söndagsmiddag. Fler bilder hittar ni som vanligt där.


500 g fläskfilé som marineras med 3 msk soja, 3 msk teriyakisås, 2 pressade vitlöksklyftor, rivet skal från 1 apelsin, salt och peppar. Låt ligga i marinad några timmar.  

3 dl risonipasta
1 ask ruccola
4 apelsiner, (varav 2 vanliga och 2 blodapelsiner)
1/2 dl rostade mandelspån
250 g halloumi
olivolja

Sätt ugnen på 175 gr och tillaga fläskfilén till den är klar, ca 25 minuter.
Rosta mandelspån, koka pasta, stek halloumiost och skär apelsinerna i skivor.

Mixa ruccola, risoni, ost och apelsin. Skiva fläskfilén och lägg på salladen och toppa med mandelspån. Ringla över olivolja. Salt och peppra.

Bon appetit!




14 kommentarer:

  1. Hej,
    Mums detta måste jag absolut prova!

    Tack för receptet!
    Monica

    SvaraRadera
  2. Det såg gott ut, alltid roligt med nya recept.

    SvaraRadera
  3. Så fräscht det låter med apelsin i salladen. Och halloumi till, mmm. Hoppas ni haft en fin helg!

    Kram.

    SvaraRadera
  4. Ser så gott ut! Saknar din matlagning. Tänker att det nog skulle vara gott med kyckling också. Puss

    SvaraRadera
  5. Håhå, känner mig som en riktig inspiratör 😄. Älskar den rätten!!! Kram

    SvaraRadera
  6. Måste testa, verkar supergott!

    SvaraRadera
  7. Men du.... hur gott lät inte det där då?!! Måste testas.

    Veckan... ses nåt? Jag har sms:at dig.
    Ha en bra söndagskväll (det lilla som är kvar av den)!

    SvaraRadera
  8. Ojojoj så gott det där låter! Jag är på jakt efter matinspiration nu så därför är sånahär blogginlägg så tacksamma! :) Så himla synd att jag blev sjuk förra helgen, det hade varit jättekul att träffa dig! Nu hoppas jag bara att jag frisknar till snart och att Johan kan hålla sig pigg så vi kan åka dit i helgen... Håll tummarna!

    Ha en fin vecka!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Vilka spännande smaker! Inspirerande! Och det där med dumlemousse lät inte heller fel. :)

    SvaraRadera
  10. Den där måste jag lägga på minnet, lät och ser så gott ut!

    Asiatiskabutiken (jag som har gps på dig) den burkar vi också handla i. Funderar på och köpa en sådan där korg (vad heter de?) som ni köpt. Fina är de!

    SvaraRadera
  11. Vad är det här för butik; asiatiska butiken? Och vad gör korg?
    Och denna maträtt! Gah! Älskar oxå den där kokboken. Gillade när det var mer mat, inte bara baka ...
    Ska nog testas i veckan.

    Har du bokat framstid? Kom mitt txt fram?
    Kramkramkram

    SvaraRadera
  12. Det är så fräscht med apelsin i maten. Det kan lyfta vad som helst. Nu behöver man oftast inte lyfta Leilas recept för det är allt som oftast helt fantastiska. Förstår att det blev en god måltid.
    Ha en fin dag nu och du... det är helt ok att köra copy paste :) på tallriksmönstret :) då blir jag bara glad.
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  13. Vad gott det där såg ut! Måste verkligen testas här hemma.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  14. Här sitter jag proppmätt och det började rinna i munnen. Såg fantastiskt ut!

    SvaraRadera