onsdag 27 februari 2013

Åtta saker om mig


Vänta lite nu. Jag vet inte om jag kan leverera åtta intressanta saker som ni inte redan vet. Det är inte precis som att jag sitter inne på the secret book, och funderar på vilken av alla hemligheter jag nu ska avslöja? Jo, jag tar åtta av de från sent 90-tal.

Sist jag svarade på något liknande var det tio saker om mig själv och dessutom sju saker ni inte visste. Jag har i alla fall fått den här utmaningen från två håll, fina bloggarna DoYouFancyThis och Elina Dahl som går ut på att jag bara ska skriva åtta saker om sig själv själv. Maxat egocentriskt, men också kul. Here we go.

1. Bröllop är bland det roligaste jag vet. Jag har fått äran att fotografera två bröllop och jag har varit toastmadame på två. I maj bär det av igen, toastmadame, och jag är lika nervös varje gång.

2. När jag bodde på Corsika, inbillade jag mig att röka var ett måste, både i bilen och i min lägenhet - blärk!

3. Jag gillar grodlår, råbiff, sniglar, blodpudding och lever. Allt det där som folk vanligtvis rynka på pannan åt. Fattar noll.

4. Tro det eller ej, men jag sjöng och spelade piano på min sons dop. Som värsta Carola tog jag mod till mig och sjöng. I kyrkan. Ibland besitter man helt enkelt krafter som kanske man inte ens tror på själv. Tummen upp för att våga.

5. Ett år vann jag seriens målliga. Jag spottade ur mig 20 mål och kände mig förmodligen mer lik Zlatan än jag någonsin kom att göra igen. Men det är klart - detta var långt före hans karriär.

6. Under melodifestivalens tredje deltävling var jag tvungen att googla Janet Leon - jag kände mig plötsligt så gammal och så avundsjuk på hennes snygga avatardräkt. Jag googlade. Hon är 22 år. Född 1990. Ridå ner.

7. Jag har varit med i radioprogrammet Karlavagnen och pratat om kontrollbehov, ett ämne vars relevans, för mig, avtar för varje år som går. Jag tror det kallas mognad.

8. Mitt flicknamn är Dahlkvist.

Hoppas att någonting kändes nytt, uppfriskande, eller kanske till och med underhållande... för jag blir allvarligt talat ganska osäker när det kommer till berätta-personliga-saker-grejen. Vad ni egentligen vill läsa om här är ganska osäker vetskap för mig. Berätta gärna!

Jag skickar bollen vidare till Kristina/Ingen vanlig dag, Weronica/En mammas dag, Annica/Annixen, Petra/Popetotrora och Linda/Volang. Om ni vill!


14 kommentarer:

 1. Mig kan du gärna bjuda på både råbiff, lever och blodpudding. Smaskens säger jag, till alla tre! Sniglar är dock ett nej tack och grodlår står fortfarande på listan över outforskade saker.

  Kul utmaning, klart att jag är på! Synd bara att jag avslöjade ett helt gäng av mina triviala hemligheter i rimmet förra veckan. Nu blir det alltså till att gräva djupare i garderoben och avslöja de riktigt smaskiga detaljerna. ;)

  SvaraRadera
 2. Det är alltid roligt att läsa mer om vem som egentligen är "bakom bloggen"!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att veta lite mer om dig.
  Modigt att våga sjunga i kyrkan, skulle jag aldrig våga. Men ingen skulle heller vilja höra mig sjunga, lika bra att jag inte gjorde det.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fina Anna, så roligt att läsa lite mer om dig. Det mesta var nytt för min del! Det är kul att få en mer personlig bild av personen bakom bloggen, även om jag hur svårt det är. :) Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Alltid kul att läsa mer om dig! :)

  SvaraRadera
 6. Jag äääälskar all sådan här information, så roligt att läsa och som du kan formulera dig. Ler hela tiden :) Jag antar utmaningen!

  Den kommer, men till helgen, livet rusar på lite för fort just nu. Imorgon Moskva. Da (ryska).

  Stor kram!

  Ps. Nr 4 - imponerad!!

  SvaraRadera
 7. Det var jätte fin, rolig och underhållande läsning! Tack för det :-) Imponerande att du spelade och sjöng på dopet.

  SvaraRadera
 8. Faktiskt ett par nyheter, det trodde jag inte. Hade ingen aning om Karlavagnen, varför var jag inte underrättad? Inte minst för att kontrollbehov är mitt mellannamn... Janet Leon ja, hon gick i min kusins klass på högstadiet som lite kuriosa ifall googlingen saknade den infon. För övrigt sa en tjej i min ensemble i dag (född -91) att hon inte lätt kunde tänka ut hur gammal man är när man är född -77. Det låg för långt ifrån henne själv... Jodå, så att... Hej, Antikrundan! Puss

  SvaraRadera
 9. Bra läsning! Kul! Nummer fyra: heja! Nummer sju : berätta mera!

  SvaraRadera
 10. Fina älskade vän! Jag är så oerhört stolt över dig. Jag är dålig på att kommentera,jag vet... bättring! Men läser varenda ord och mening du skriver här. Kram Karin E.

  SvaraRadera
 11. Det här var ju jättekul att läsa =)) Impad av allt typ!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag älskar att läsa sådant här. Men jag vet precis hur svårt det är att skriva om sig själv. Lilla jag liksom. Är så imponerad av att du sjöng på dopet. Det har du inte nämnt innan!! Är imponerad bara om du säger att du kan sjunga.

  Ser allt utmaningen så nu ska jag ta mig en funderare :)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Vad kul att du antog utmaningen! =) Kul att få läsa lite mer om dig! /Hanna

  SvaraRadera