torsdag 7 februari 2013

Återvinning


Idag är det tema återanvändning eller återbruk i Fabriken. Först tänkte jag på alla second-hand-kläder jag har och sedan vidare på alla loppisfynd, några mer använda än de andra. Sedan fick jag så svårt att välja och många har redan synts här både en och flera gånger. 


Sen tänkte jag på återvinning. Alltså att gå till återvinningsstationerna med glas, förpackningar och tidningar. Jag tänkte på hur fenomenalt (ett ord som för övrigt används alldeles för sällan) det vore om alla tipsade om smart och snygg (!) förvaring till alla skrymmande grejer som ska vidare till dessa stationer. Jag vet inte hur det är för er, men för oss är det kaos. KAOS! Pappers-, tidnings-, glas och burkkaos. Hela tiden kaos till vi dumpar all återvinning och börjar om från början. Sen blir det blixtsnabbt kaos igen. Ett så kallat evighetskaos.


Av allt tänkande blev jag väldigt sugen på chokladpudding. Ni vet den där på pulver som man vispar med kall mjölk. Som vi i vår familj hade som nöd-dessert på fredagarna. Med massa grädde. Den tänkte jag på.

Precis då kom jag på det.


Jag har ju inte samlat på mig alla dessa burkar i onödan. Pizzakit-burkar, barnsmatsburkar och  dijonsenapsburkar. Jag har tänkt massor. Dekorera med washitejp, måla på insidan, utsidan och gud vet allt.  

Men de är ju fina precis som de är. Som så mycket annat. Vackrast naturella. Som vas eller full med chokladpudding. Fenomenalt!

Fler  fiffiga bidrag hittar ni som vanligt bland de hårt arbetande fabriksmedlemmarna.

13 kommentarer:

 1. tänka sig att du använder dina glasburkar till något så gott som chokladpudding. mums! jag dricker kaffe i mina eller så förvarar
  jasså, ni dricker chokladpudding med sugrör? ;)) hihi.

  bilderna är ljuvliga anna.
  fenomenalt fina.

  kram
  u.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det fenomenalt och så smart. :) Nu blev jag himla sugen på chokladpudding också! Här är det också kaos när det gäller återvinningen, tycker att jag är där jämt och lämnar men ändå samma kaos.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Härliga Bilder och nu blev jag sugen på chokladpudding!

  Ikea har vita plastboxar med snedskuren sida o ett lock man därmed kan öppna fast de är staplade på varandra. Ungefär där börjar det blir intressant... :) Vi har en trave i tvättstugan som vi sorterar ner i och lyfter in i bilen och tömmer på återbruket. Sen börjar vi om.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gillar, glasburkar är så användbara. Bästa återvinningen..Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Ja, glasburkar är vackra. Vi använder våra tacoburkar och har värmeljus i ute i vår glasveranda, så mysigt när man kan har mååååånga såna tända.

  SvaraRadera
 6. De däringa burkarna är fantastiska! Speciellt med coola sugrör i. Går även att göra vackra desserter i flera lagrer, fin-fint! Hur gick det förresten med din utmaning med tårtlager? Thi hi...

  SvaraRadera
 7. Men så snyggt den idén snor jag rakt av;-)
  Sov sött/ Sabina

  SvaraRadera
 8. Chokladpudding... låter inte alls dumt. Får kanske bli fredagsefterrätten.

  Och ja, klart vi ska ses snart! Dock får vi nog skjuta på lamineringen. Om inte du köpt en maskin förstås. Själv har jag fotfarande planer på att införskaffa en, men har inte gjort det än och även februari går i sparsamhetens tecken så den får vänta.
  Men jag tar gärna en lunch eller fika (eller både och) nästa vecka. Vi hörs på mail eller telefon. Kram

  SvaraRadera
 9. Så är det att mycket är fint, precis som det är.
  Speciellt med så fina bilder :-)

  Jag som inte har reklam, tycker jag ändå samlar på mej massor.

  Ha en fin helg// Kram Lissen

  SvaraRadera
 10. Jag gillar återvinning med puckoflaskor eller liknande. de har ju så mysig form. Kul till barnkalas i sommar med fina sugrör..

  SvaraRadera
 11. Vi köpte ett enkelt kit på IKEA med tre påsar i plastväv som rymmer en papperskasse. När kassen är full går vi till återvinningen. Det tar 1-2 veckor att fylla påsarna. En tidningar, en papp/kartong, en som vi delat på två glas+plåt/plast. Jag hade helst haft dem i någon snygg bänk så de inte syntes men vårt kök rymmer inte det. För villahushåll finns det upphämtning av matavfall de erbjuder ett helt kitt för kompost som sen hämtas x antal ggr/månad. Vet inte mer än så men kan ta reda på!

  SvaraRadera
 12. Love it!!! Jag brukar kasta burkarna, fy på mig ;-)

  SvaraRadera
 13. Vi har en väska som egentligen är till för tvätt. Finns tre fack där vi försöker samla allt färdigt sorterat. Men ofta ligger det ändå en massa grejer på dislbordet och slarvar..

  SvaraRadera