torsdag 14 november 2013

Majssoppan, the one and only






Vi har börjat med önskedagar. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag får alla i familjen (som kan prata) välja var sin dag. Man får helt enkelt önska precis vad man vill (nästan). I tisdags önskades den berömda majssoppan.  

Den här soppan klassas under middagstips på saker du förmodligen alltid har hemma samt middag-klar-under-15-minuter. Piiip. 

Majssoppa
Låt en burk majs doppa av i ett durkslag. Blanda sedan majs med olivolja, salt och peppar. Stek i torr stekpanna till majsen poppar och bli något brun. Håäll över i kastrull och addera 2 dl crème fraîche, 5 dl vatten, 1 hönsbuljong (eller liknade, jag använder alltid 1 msk Voltaires lantbuljong), 2-3 msk tacokrydda. Låt koka i fem muniter. Mixa slät. 

Smaksätt med några droppar tryffelolja och valfritt grönt vid servering. 

Servera med tortilla stekta i stekpannan med ost och något starkt, typ sambal oelek (eller den där röda supersaken ni ser på en utav bilderna) emellan.  

Smaklig spis!



6 kommentarer:

  1. Har aldrig provat men nu ska jag, det ser jättegott ut. Tack! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Ja! Ett nytt Annarecept! Härligt! Vet redan nu att våra små majskolvar till barn kommer att älska den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att de gillar, mina pyren gav nämligen tummen ner. Kanske bara den här gången, jag är redo att prova igen. Och igen. Och igen...

      Radera
  3. ooo, den måste jag testa här hemma - vi som älskar soppor :)

    och du - vad fina dina bilder är här ... hur har du fått till dem? så fint 'mönster' liksom ...

    kram och du - du vet att du är en topppenpingla va!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mönster?! Dra i nivåerna kanske. Eller den berömda vitbalansen. ;) Kram tillbaka

      Radera