onsdag 27 oktober 2010

Hur man tar en lampa från 70-talet till 2000-talet

Min man trodde det var ett skämt när jag köpte den här lampan på Etiopienhjälpen i lördags. Men han såg inte vad jag såg….

Ta-daa! Nu ska den bara målas orange, men den får sitta uppe så länge (det kan bli länge). Någon som har tips hur man bäst målar en sån här pjäs?

Jo, jag har läst i ett antal bloggar om texilsladden från Clas Ohlson. FYI så har de tagit bort den ur sortimentet på grund av big kvalitetsproblemo. De färgglada kommer från Bolagret, där finns en orange om jag inte orkar måla lampan. Den zick-zackmönstrade kommer från Granit.

13 kommentarer:

 1. Spraya väl?!

  Vet du hur många loppislampskärmar jag har i min källare, sisådär 15 st... Och jag har sådana planer, ojojoj vad det händer grejer med de planerna =(((
  Ibland hänger jag upp någon av dem ändå med tyg, fransar, bollfrans och hela kittet. Man kan faktiskt bli lite glad av en sådan "helt fel lampa".

  Vilken kille han verkar vara, Nils! Supergullig och cool förstås ;))
  Han har verkligen koll på livets härliga ting =))

  Kraaam!

  SvaraRadera
 2. Fint!! jag hade sprayat den om jag var dig!
  Lycka till och jag ser fram emot resultatet. fast den är ju väldigt fin som den är också!
  kram anna

  SvaraRadera
 3. Ja, det där med cool är viktigt! Han fyller tre och när man säger att han är världens gulligaste grymtar han lite. Cool slår tydligen högre. Fast å andra sidan är ju jag kompis-Anna (med målade naglar) så jag får säga så...
  Nåt år till i alla fall ;)

  SvaraRadera
 4. Anna; Jag tycker också den är fin som den är. Förhandling pågår...

  SvaraRadera
 5. Åh, kan ser framför mig att det kommer bli så snyggt när den blir orange!! Glöm inte att visa oss bara!

  SvaraRadera
 6. Vad inspirerande! Vi är ute efter nya ljuspunkter. Ska genast kolla loppisar! Kram S

  SvaraRadera
 7. Asså Anna,du är såå påhittig! Orange låter coolt men den är även vääldigt snajsig som vit måste jag nog säga. Originalet var inte fel det heller :) ps Ja det blir nog bloggbyte....när jag nu ska få tid till detta. Undrar om man kan flytta med det gamla innehållet?
  Kramar Emelie

  SvaraRadera
 8. Jag är också sugen på det där. Lckert! Jag hade nog spraymålat den - måste vara enklast.

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 9. det var ju synd på C.O lampan, den har jag spanat på men det blev inte av att jag köpte (tur det då antar jag) den från Granit var också fin.

  SvaraRadera
 10. Haha, Anna! Jag hade missat Nils bilderna :) Biltema tidningen rör man inte i onödan om man vill ha en nöjd Nisse... Och ang nagellacket kände jag att det var bäst att köpa ett svart lack, pappan uppskattar inte rosa lack på sonens små mini-naglar :)

  Ps. du kan lämna in lampan & spraya den med en speciell teknik som gör att det ser lite "plyschigt" ut. Super snyggt! återkommer när jag vet vad tekniken heter.


  Kram kram kram

  SvaraRadera
 11. I'm back :)

  Det heter "flockning" och ett förtag som gör det heter Flexflock. Vi har använt oss av dem i ett projekt på jobbet.

  Det blir skitfint!!

  SvaraRadera
 12. Hej

  kollade bakåt lite i din blogg å hittade då din fina lampa. Lustigt nog gjorde jag samma sak med en från bärjan faktiskt precis lika brunsunkig lampa från loppis. Jag målade min gul å har den i köket, hittade textilsladd på Lagerhouse. Jag köpte bara en färg som fäster på metall, behövde inte slipa eller nåt,torrt på 30min provade spraya först men det blev inte alls så bra plus att det är ej lika lämpligt innomhus. Ska lägga ut en bild vid tillfälle. kram

  SvaraRadera