lördag 14 maj 2011

Släng-slussen


När garderoben en dag svämmade över och den rena tvätten fick ligga vikt på golvet för att hyllplatserna var fulla, införde jag släng-slussen. Kläder jag inte villa göra mig av med men inte kunde slänga. Kläder som behövde lite betänketid. Detta var över tio år sen. Vi blev två personer i min etta och våra 44kvm gjorde garderobsstyrkan helt klart underbemannad. Vi behövde en lösning och släng-slussen kom till vår hjälp. Påsar bars upp på vinden och en säsong senare ner för granskning.

När släng-slussen hämtas ner ska man slänga allt man inte har saknat. Jag mindes faktiskt inte ett endaste plagg som hamnat i slussen. Inte ett enda. Garderoberna var återigen fulla till bristningsgräns och behovet av nya slussar enormt.

I teorin är slängslussen fantastisk. Om man inte öppnar påsen och börjar; men den här… och den här roliga… och tänk när jag hade den här… och den här är ju faktiskt fin… den är ju helt rätt nu…

Ni förstår, i praktiken är släng-slussen helt oduglig för mig. Jag måste hålla mig till reglerna eller uppfinna en ny rensningsdiktatur. En utan kryphål. Har ni några bra tips? För jag kan inte åka till New York med en garderob som ständigt fylls på med nyheter och som samtidigt blandas upp med tio år av sparade gamla rester.

6 kommentarer:

 1. Först tänkte jag att WOW en släng-sluss det måste införas även här hemma! Men i praktiken skulle den nog inte fungera för mig heller. Jag brukar ge bort lite kläder till min mamma ibland, hon är min lilla sluss. Fast ibland ångrar jag mig och frågar lite fint om jag jag kan få tillbaks dem ;)

  Åt Gateaus cupcakes idag, fantastiska!

  SvaraRadera
 2. Jag har något liknande som din slängsluss. Jag gör det varje höst och vår. Mitt enda tips är att man måste ta det rätt dag - när man är på slänghumör. Vissa dagar är sådana, i alla fall för mig. Man märker på första plagget vilken sorts dag det är. Är det en spara-dag måste man avsluta och invänta rätt dag! ;)

  Lycka till med ditt släng!
  Kram / Kristina

  p.s och så måste man åka iväg till second handen direkt med påsarna annars börjar man rota igen en sån där spara-dag...

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har jag inga bra tips att ge.Dilemmat är ett välkänt problem hemma hos oss också.
  Tänker alltid på att jag borde bli bättre på släng och rens, så att det blir roligare att välkomna nyheterna när de knackar på!

  Lycka till nu med sluss-arbetet och trevlig New York resa!

  Carina

  SvaraRadera
 4. =O) Gillar ditt inlägg, känner inte alls igen mig ;-)

  SvaraRadera
 5. Gillar slängslussen! Jag är en samlare och har svårt att slänga saker för jag tänker alltid att jag kan sy om dem eller ha dem när jag grejar....men så klart så blir det ju inte så :D

  SvaraRadera
 6. ETT KLÄDESPLAGG IN I GARDEROBEN ETT UT.

  Dyrare finare saker kan man behålla om man åtminstone använder dem 1gång per år.

  Kramis

  SvaraRadera