tisdag 17 maj 2011

Tisdagstema; en kär pryl


En kär pryl. Först tänkte jag min kaffemaskin. Vi är redan som ett gammalt gift par, med självgående, inarbetade rutiner. Sen tänker jag på min kollega som håller på med Detox, om hennes föreläsning om viket gift kaffe är och hur det skadar våra kroppar. Som att gilla en terminator. Nä, jag får komma på något annat.

Då tänkte jag på min grymma sprits från GastroMax som hjälper mig med min cup-cake-glasyr på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Men kollegans ord om socker och dess förödande effekter ringer i huvudet på mig. Som en väckarklocka utan off-knapp. Nä, inte heller så bra.

Förr i tiden skulle jag säga symaskinen. Utan betänketid. Jag sydde allt. Som värsta Lena Ph kom jag på fest i hemgjorda kreationer. Med eller utan finess. Ibland kom jag för sent för att jag inte hann med sista fållen. En galning.

I min smyckeslåda gömmer det sig många kära finingar. Vissa är urgamla, som min farmors KJ Johansson länk, andra nyare, som mina Efva Attling örhängen som jag fick av tärnorna när jag gifte mig. En fantastisk överraskning. Eller mitt senaste halsband från By Mile. Perfekt på, perfekt längd!

Och så mina skålar från Iittala. Hur många gånger har jag inte visat dem? Kär pryl om något. Och min nyckelring från Ceannis. Love it. Fast det käraste jag har springer runt på två knubbiga ben och sjunger Man Boy. Eller pupp-u-lar!

Ska bli spännande att se om de andra i Fabriken bara kan välja en kär pryl.

13 kommentarer:

 1. Härligt inlägg om favoritpryl! Jag ska ta dagen och fundera jag med....var precis som du först inne på kaffemaskinen :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina saker, det är tur man har lite favvo prylar! :-) Men i slutänden är det våra söta retstickor som vi tar i alla fall! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina kära prylar du har! Blir lite avis på dina smycken här.. så fina!

  Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Fin fina saker och jag skulle velat se dej med dina hemsydda kreationer a la Lena Ph.

  Lillraringen förstår jag är det käraste.


  Ha en fin tisdag. // Kram Lissen

  SvaraRadera
 5. Du har gjort det igen...! Jag älskar verkigen dina inlägg, de får mig alltid att spricka upp i ett stort leedne! :)

  SvaraRadera
 6. Jamen vad svårt det är att välja! :)
  Det är helt okej att gilla kaffemaskinen och spritsen! :)

  SvaraRadera
 7. Älskar färgerna du visar på dina smycken, gammalt och nytt = PERFEKT

  SvaraRadera
 8. Visst är det svårt att välja bara en pryl... Jag gjorde som du och smög in lite länkar i texten :) Jättefina smycken, originella. Ha en skön dag! //Petronella

  SvaraRadera
 9. Många vackra kära prylar!
  Ha en fortsatt bra tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 10. Härliga färger och fina smycken! Att jag inte tänkte på det, smycken kan ju vara en pryl! Jag dämde till med en stor klocka istället ;)

  Åh, vad jag gillar din humor Anna!

  SvaraRadera
 11. Så sant, så sant. Det finns massvis av kära prylar - de fullkomligt hänger i klasar om man tänker till. Jag var så ytlig så jag valde min telefon... Den känns verkligen som en pryl om något och är mig kär dagarna i ända :)

  Finfina bilder idag (igen!)!

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 12. Vilka fina bilder! Nix, jag kunde inte välja bara en pryl...
  /Kram Victoria

  SvaraRadera
 13. Härligt inlägg! Förstår att du håller dem kärt!

  Kram!

  SvaraRadera