onsdag 13 mars 2013

Dagens köp


Dagens köp är två ljuslyktor från Blomsterlandet. För 39 kr/st vågar jag kalla det ett fynd. De funkar självklart lika bra som vaser. De kanske var precis det som var tänkt. Blomsterlandet. Nåväl. Fin som lykta också. Nästan lika fin som den här. Nästan.

11 kommentarer:

 1. De är superfina.....även om den andra är superfi men betydligt dyrare...läste just om vasen och dess skapare i senaste residence ...alltid kul att se ansiktet bakom..

  Kram och vilket underbart inlägg om sonen ..*skrattar

  SvaraRadera
 2. Var ju väldigt fina alltså, Blomserlandet levererar =)

  Ha en fin kväll!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Ja, det där faller helt klart in i kategorin Kap! :)

  SvaraRadera
 4. Ho,ho,ho vad fina! Var sjutton ligger Blomsterlandet? :)

  Jag köpte oxå något för 39:- idag, fast på R.O.O.M, kommer nog på en blogg nära dig inom kommande vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, din city slickers där.
   Jag köpte de faktiskt på http://www.weibulls.com/ på Sveavägen, så de ligger när dina hoods på ROOM. :)

   Radera
 5. Så fin! Såg någon på IG som också fyndat den så jag har haft den i bakhuvudet. Kap är då rätta ordet!

  Angående den där andra vasen så står den på min lista över saker jag måste ha någon gång i livet och senast idag tänkte jag att om jag lyckas med mina nya planer så kanske det får bli en "du-är-så-jäkla-bra-present" när jag förtjänat det. När jag pluggade tänkte jag hela tiden att när jag är klar ska jag köpa mig en Kitchen Aid. När första lönen dundrade in på kontot (vilket var gastronomiska summor jämfört med studiebidraget... ) gick jag och köpte den, min turkosa skönhet! :)

  SvaraRadera
 6. Sjukt snygga! För mig blir saker nästan ännu snyggare när de dessutom är fynd - plus att man då kan köpa flera av dem... :-)

  SvaraRadera
 7. Ett kap! vill också ha. Jag måste flytta till något större så jag får plats med mer pryttlar :)

  SvaraRadera
 8. Jättefina! Både den stora vasen och de små.

  SvaraRadera
 9. Hur fina som helst och lätt ett fynd! Kanske, kanske att jag ska smita förbi Blomsterlandet idag...? Fast då måste jag förstås gömma lyktorna ett tag för att inte maken ska se dem. Jag har ju liksom köpstopp... :)


  Och så din fråga...He, he, he...sådan frågor går jag igång på :)

  Det beror på vilken 5d det är du har tittat på och vad du kräver av en kamera. Om det är 5d Mark2 du har tittat på så är det en äldre kamera än vad 7d är. Den har inte lika bra autofokus, vilket betyder att 7d vinner om du vill fota rörliga motiv. Men 5d Mark2 är en fullformatare och det betyder att den har en större sensor. En större sensor släpper in mer ljus och hanterar generellt sett brus på ett bättre sätt. Alltså får du något bättre bildkvalitet med 5d Mark2, särskilt i mörkare miljöer. 7d är en jättebra kamera och jag valde ju den, när valet stod mellan dessa två.

  MEN 5d Mark3 som jag nu har är bra på både autofokus och brus. Helt överlägsen båda de andra två tycker jag så här långt. Jag fotade häromdagen med ISO 10 000(!) och fick fina bilder. Dessutom är det brus som blir mer användbart när man redigerar, dvs att det går att göra mer med det.

  Stora är de. Och sätter du sen på ett batterigrepp, som jag har när jag fotar på uppdrag ibland, då får du börja gå på gym. Ne, jag tycker att man vänjer sig och jag tycker definitivt att man får ett bättre grepp i kameran. Storleken, och tyngden faktiskt, gör den mer användarvänlig.

  En viktig grej bara - vilka objektiv har du? Fullformatskamerar tar inte EF-S objektiv, bara EF (som det heter för Canon). Så kolla det bara, så du inte köper fullformat och sen står utan objektiv :)

  Hör av dig om du undrar något mer som du tror att jag kan svara på :)

  Kram Kram

  SvaraRadera
 10. Sv: ja byxorna är nästan redan utslitna. Och på det lilla favoritkortet står det "Med dig vill jag bli gammal och lite halvblind". Finns (eller fanns i alla fall) på designtorget :)

  SvaraRadera