torsdag 28 mars 2013

Mars moodboardMars brukar vara en av mina favoritmånader. Men vet ni var. Inte i år. Inte alls. 


Mars brukar vara underbar. Vi brukar åka skidor, äta tårta, fira födelsedag och dagen då vi träffades för tolv år sen. Vi brukar möta våren, få de första fräknarna på näsan samt gå på en och annan fest. Vi brukar släppa in ljuset och klippa äppelträd. 


Men inte i år. Kort och gott. Tre av fyra veckor har vattkopporna haft oss i sina klor. Som koppornas svar på riddare Kato. Det har aldrig förbrukats så mycket potatismjöl i detta hushåll. Någonsin.  


I detta mörker ser jag tre livbojar som hållit oss över ytan i hemmamiljön denna inlåsta, nersmittade månad. (1) Inomhusgrönt. Detta lyckopiller i vas. Tulpaner, påskliljor och åter tulpaner. (2) Melodifestivalen. Vi håller oss krampaktigt fast i den gnutta glamour som tv utsöndrar. Tack Christer Turkman och Sean Banan! (3) Påskpyssel. Leoägg. Decopage. Vitlera. Basilikaägg. Tårtbak. Friska som sjuka - här har all typ av pyssel fungerat som healing. 

Utöver detta har en göteborgsvistelse, några härliga middagar och fikabesök verkligen förgyllt vardagen. Social energi koncentrerad kring de kvällar vi inte burit barn, baddat, klappat, blåst och vyssat. 


Vi tackar mars och säger välkommen åter i bättre kostym. Ge oss vårvärme och knoppiga träda till nästa år, annars kanske du röstas ut av juryn. Den internationella. Inte ens en andra chans kan rädda dig.

Fler moodboards och tolkningar av mars finns idag i Fabriken. Dit ska jag bege mig nu.

13 kommentarer:

 1. Vilken tung mars för er. Och Aftonbladets huvudnyhet om mardrömsvår gör inte det hela bättre heller. Men du, snart så. Snart spirar värmen och våren och gräsmattorna blir gröna och tulpanerna slår ut. Och fåglarna börjar sjunga och allt luktar gott. Håll ut. Och du, kopporna kommer aldrig aldrig åter.

  SvaraRadera
 2. Så tråkig mars ni har haft! Räcker med att det har varit så kallt och snöigt...
  Hoppas ni är piggare nu! Så fin moodboard, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Usch då, inte kul med vattkoppor. Fin Moodboard du har gjort. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Ja, så mycket sämre kostym kan ju knappast mars komma tillbaka i. :)
  Men din mars moodboard... så mycket bättre kan den knappast bli. Toppbetyg! Kram

  SvaraRadera
 5. Men tjusigt har du det, som vanligt! Och din dukning i förra inlägget: hade jag fått äta vid ett så vackert bord hade jag varit lycklig! Här är det hög feber som regerar så vi får se hur mycket moodboard jag hinner i dag!
  Kram
  M

  SvaraRadera
 6. Snittblommor och melodifestival, härligt! Krya på er!
  GLAD PÅSK! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Mr Mars kan f**k off! Hihihi!
  (oups!)

  Men du, din amoodboards. Jäklars vad fina de är.
  Jag sitter här med samma gamla moodboards ångest! Gah!
  Kanske kanske kan det blir ett senare idag, kanske ...

  KRAM
  u

  SvaraRadera
 8. Vide - älskar't.
  Mars är en svår månad. Man vet inte om det är vår eller vinter. En lite hal och svårflörtad månad helt enkelt.

  Önskar dig en riktigt Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, så jobbigt med all den där sjukan. Men nu är ni i alla fall av med den där vattkoppe-skiten. Vi har vårt kvar...

  Underbara bilder som vanligt hos dig och jag gillar verkligen leo-äggen. Så passande! :) Ska passa på att kolla runt på alla dina andra inlägg som jag missat här de sista dagarna.

  (Kylan och våren orkar jag inte ens nämna. Phfff!)

  SvaraRadera
 10. så himla fina bilder hoppas april blir allt det som inte mars var för dig:) tyvärr hinner jag inte vara med i fabriken denna vecka pga av boksläpp och galna tider men nästa vecka så! glad påsk!

  SvaraRadera
 11. Väldigt snyggt!! Nu hoppas vi på april!

  SvaraRadera
 12. Ha ha, röstar på dig! Tack själv raring, du förgyllde en riktig skitvecka. He he....
  Vi har nog inte heller varit så mycket sjuka en mars förut. Trots att vi passerat både dagis- och fritidsåldern på barnen och har alla vattkoppor i världen avklarade. Vi låter pappan i huset ha en riktigt ful öroninflammation med spräckt trumhinna, svår tinnitus, bomull i hela huvudet och fyra veckors förväntad återställelsetid. Jag menar, varför inte börja om från början :)
  Nu håller vi tummarna för miss April!
  Kram C

  SvaraRadera
 13. Men fy vad jobbigt. Men då är det avklarat får man tänka. Hoppas april blir vårigt soligt och friskt, och fin moodboard! Och Göteborg lät trevligt :)

  Glad påsk!

  SvaraRadera