torsdag 28 februari 2013

Februari moodboard


Temat för mitt moodboard för februari är: "Blir det aldrig vår nån gång?!" För jag spenderar år efter år tid, kraft och energi på att ifrågasätta när den kommer. Den där våren. Och fastän att jag vet att vi har en ocean av tid med kyla, slask, mer snö, tö och regn framför oss blir längtan och väntan inte mindre påtaglig. Jag lär mig alltså aldrig. Jag vill ha vitsippor nu. 


Jag beundrar vårmode och klär mig redan i aprikos, eller korall, som "de" valt att kalla årets sommarfärg. Från neon till pastell så är den snygg med grönt och kamouflage, som alltid blir modernt i lågkonjunktur. Alltid. 


 Nya idéer för trädgård och uteplats. Sköna Hem, med tidernas finaste framsida från 2009, och jag sitter uppkrupna i fåtöljen. Jag dricker rykande hett Roibos, påpälsad med raggsockor och oversize kofta. Jag drömmer och försöker översätta tidningens uppslag till vår egen trädgård. "I klassiska terrakottakrukor växer buxbomklot, olivträd och vita pelargoner." Okej, jag kan göra det här. "Utsikten mot landskapet får vara fri. Möbler med raka linjer och vitrappade murar passar väl in i miljön." Här börjar det blir lite svårt.. "En stram pergola med böljande klätterrosen Félicité-Perpétué...." Okej, jag vaknar upp ur min dagdröm, sveper mitt te och beger mig bort till nagellacklshyllan. En avdelning jag behärskar ofantligt mycket bättre.


Jag väljer bland Seamint från Sally Hansen, Pistashio (nr 183) från Mavala eller Rivegauche green (nr 605) från L'oréal. De är en liten bedårande trio som får mina vårkänslor att blomma igen.


Jag hade först tänka att översätta semlor, tulpaner, melodifestival, VAB i ett snyggt moodboard, men det blev lite spretigt så i stället bjuder jag på snyggpapper från TGR för nästan inga pengar alls, och papperssugerrör från samma ställe, träskedar från Granit, liksom skärbräda i bambu. Linjal från Mokkasin, bokmärke av Edholmullenius och urklipp med finaste vill-ha-porsliner från Sthål. Trä och massa gröna nyanser får stå för mitt februari med all dess längtan och väntan.


I Fabriken presenteras idag massvis med olika tolkningar av den här månadens känslor. Titta in och hitta nya favoriter, det ska jag göra.

15 kommentarer:

  1. Fint vårigt! Härliga färger och väldigt fint arrangerat. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Så himla fint. Jag måste ta tag i det här med att börja måla mina naglar, det finns ju så många fina nagellack.

    SvaraRadera
  3. En vårlig moodboard :)
    Gillar nagellacken.
    Maria

    SvaraRadera
  4. Vad fint! Färgerna är helt fantastiska. Tack för inspon! /Hanna

    SvaraRadera
  5. Åh så härligt mintigt, I löv it!
    Våren kommer nu i mars tror jag, med stormsteg! Och rent teoretiskt kan det inte bli vår förrän 1 mars och vidare kriterier är plusgrader dygnet runt i 7 dygn dessutom, sen kan man kalla det vår har jag lärt mig;) Vilken underbar årstid vi har framför oss, det ska bli grönt och härligt, jippi!!

    Ha det gott =))
    Kram Catta

    SvaraRadera
  6. Lägg av! Det är inga oceaner av tid med slask och kyla kvar. Våren är ju här nu!

    Eh... jag kan väl få inbilla mig det ett litet tag till i alla fall... Det har ju faktiskt varit vår i luften sen i lördags. Vilket gör fallet ännu tyngre när snön kommer tillbaka om ett par dagar... Fan!

    Ja ja... fin moodboard har du knåpat ihop i alla fall. Papperna från TGR... Så fina! Har missat dom helt när jag varit där. Får väl bli ett besök till snart då. :)

    Kram fina du!

    SvaraRadera
  7. Åh, verkligen superfint! Älskar färgerna!

    SvaraRadera
  8. Oj vilka härliga bilder! Jag älskar verkligen den där mintiga gröna nyansen.
    Finaste moodboarden på länge.

    SvaraRadera
  9. Härliga bilder med våriga färger, superfint! Kram Suss

    SvaraRadera
  10. Dina bilder anna är grymma. Tycker du ska jobba med det här : moodboards, du är ju proffs.
    Bilderna på lacken. Maj gad.
    Lovely!

    Och denna butik TGR - tror inte jag vågar gå dit, gör jag det? Utan att ruineras.
    Snart tänker jag, snart!

    Stor kram till dig från mig,
    u

    SvaraRadera
  11. Ja, äntligen någon som är lika otålig och oförbätterlig (heter det så?) som jag då. :) Älskar de olika gröna nyanserna, inte minst på nagellacken. Fint fångat och skrivet! Kram

    SvaraRadera
  12. Som alltid så skriver du det så bra - jag nickar och ler. Och bilderna är härliga och fina och jag gillar färgerna skarpt. Nu blev jag genast sugen på nya lack. Vårlack!

    SvaraRadera
  13. Snyggt! Och jag håller med, blir det aldrig vår? Ena dagen +5 och nästa -15...

    SvaraRadera
  14. Här började dagen med yrsnö, men efter någon timme kom solen, då får man vårkänsla snabbt igen. Hoppfullt i allafall :-)

    Ha en fin helg // Lissen

    SvaraRadera