fredag 22 februari 2013

Happy Friday!


I går målade jag porslin med 'the-queen-of-DIY', Petra. För min del blev det fokus på tallrikar. Till kidsen och till mig (eh... oss). Här är barnens assietter. Drog lite lärdom som jag gärna delar med mig utav, lite praktiska tips och trix, så mer om porslinsmålning nästa vecka.


Coops omskrivna nya medlemstidning är klar och äntligen fick jag mitt exemplar i brevlådan. Mersmak heter nu Mer smak och utseendet är minst sagt uppfriskande. Osar 2013 långa vägar. Jag fastnar självklart för framsidans tårta, glasstårta med choklad. Mums!

Tryck här för att bläddra i tidningen.



Åhléns nya porslinsserie gör mig sjuk. Jag faller ju alltid för djur. Och färgerna. Det står ju för tusan Anna på detta! De bedårande kaffemuggarna med lillfågel (som Ulrika visade igår), fatet med fågeln, asken med fjärilen, ugglan och fjärilsfatet. Åh! Åh! Åh!


Min favorit på Strandvägen relanserar mönstret Guldfisk, av Josef Frank. Bara att välja från ett helt gäng nya produkter; textil på metervara, kuddar, brickor, underlägg, små lavendelpåsar för linneskåpet och förkläden för barn. Underläggen måste nog flytta hit.


Veckans DIY står Malin för, med bidraget Mr Rabbit. Herre Gud i himmelen så fint! Jag lägger mig platt fall, visar strupen och gör honnör för Malin ursnygga burkar. Heja! Jag hoppas att du ursäktar, men jag kommer garanterat härma. Copy cat big time.


Ja, man kan inte säga annat än jag verkligen ser fram emot att februari snart är slut och ljusare tider gör entré. Jag har sällan varit så sugen på pasteller (även om jag älskar den färgskalan hela året om) som nu. Så låt oss frossa med ett urval från min mapp 'Soft-colors' på Pinterest.

Och nu återstår bara. Trevlig helg!

8 kommentarer:

  1. Precis ett sånt inlägg jag mer än gärna startar min fredag med att läsa!!

    Fredagen startade visserligen för länge sedan eftersom jag vaknade kl 5:30 och inte kunde somna om. Har hunnit med att dammsuga, våttorka köket och tömma ett skåp så jag kunna gömma undan den FRUKTANSVÄRT fula microugnen. Heja mig! Gissar dock att jag får sota för den tidiga uppstigningen ikväll när jag slocknar vid 20-tiden. :)

    Din Pinterest-vy asså... jag fattar fortfarande inte varför din ser ut så där och min på ett helt annat (mycket fulare) sett. Att ta snygga skärmdumpar av min går ju inte. :(

    Och kaninburkarna... oh oh oh! En härmnings-spray-date är helt klart bokat!

    Fast som du märker måste vi ju också ta en dejt innan vädret tillåter sprayning. Jag har ju hur mycket som helst att säga. Hann inte prata klart igår, helt enklelt. ;)

    Kram och ha en häääärlig fredag! Kram

    SvaraRadera
  2. Vad fina dina (era) tallrikar blev - har inte målat på porslin sedan mina killar var små, men det är kanske dags att ändra på det nu? Lätt och snyggt pyssel!

    SvaraRadera
  3. Vårigt och fint! Jag är också sugen att prova porslinsmålning, så jag ser fram emot dina tips! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Riktigt härlig samling av fina saker. Blev också sugen på att "göra en Malin" med fina figurer. Kanske på ramar??? Och jag skulle inte tacka nej till en ny kaffemugg från Å heller. Superfina.

    SvaraRadera
  5. Så mycket intspiration du delar med dig av. Blir glad av alla färger. Visst var Coop:s nya tidning fantastisk, dessutom med massor av smaskiga recept.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tallrikarna blev ju jättefina! Och ooh, en rosa elefantbricka bland nyheterna på Svenskt Tenn, den vill jag inspektera och kanske ge ett nytt hem..! :)

    SvaraRadera
  7. Underbar mix i dina inlägg Anna - jag gillar ALLT! Och vad sugen jag är på att testa porslinsmålning, måste få höra alla dina learnings sen :) Superfina tallrikar!

    SvaraRadera
  8. ooooh vad fina era tallrikar blev. och vad spännande att få se mera. var ju lite avis där på er pysseldag ;))

    allt i det här inlägget är ju bara helt f*cking gorgeous!

    kram
    u

    SvaraRadera