tisdag 29 mars 2011

Tisdagstema; blogghörnan


Ständigt på jakt efter den perfekta nyansen av turkost. Nu har jag hittat den. Tror jag. Lee Edelkoorts fågel Celadon Paraeet har fått mig på fall. Jag har till och med provmålat en vägg, i en butik. När jag trodde saken var biff började jag tveka. Vilken vägg? Sovrummet eller köket? Eller bakom skrivbordet? Idag är det tema; blogghörna i Fabriken, så det kanske kan ge lite inspiration. Blogghörna låter ju lite 1992, jag sitter lite var stans, på bussen, i bilen, på cafeét, vid tv:n, vid köksbordet och ibland vid mitt skrivbord. Men bara i bland. Eller ganska sällan.


Men när jag gör det då set det ut så här. Just nu i alla fall. Anslagstavlorna som lätt blir för smockade med grejer och då genast tappar sin charm. Eller är det precis som med sneda tänder - charmigt och personligt? Eller är det bara en ursäkt för att inte orka bära tandställning? Hur som helst så brukar anslagstavlorna (läs mina) breda ut sig med små lappar, utklipp och kort. Alltid massa kort. Vykort av Therese Sennerholt, snygga hang tags från Minirodini och Betsey Johnson, the queen of dresses. Jag handlar alltid en Betsey-klänning när jag är i New York. Alltid är i detta fall två gånger, för regeln är nyligen adderad till stadgan.

På tal om blogghörna.

11 kommentarer:

 1. Jaha, du har i alla fall ett riktigt skrivbord men du sitter sällan där säger du.

  Jag ville ju så gärna ha ett skrivbord uppe i vårt sovrum (det är eg ett allrum så det är stort). Men blev bjuden ner till kontoret i källaren där min man huserar. Så vi gjorde om där lite för jag tyckte det var lite väl manligt för min smak på det hele. Det blir ju jättefint men jag kan ändå inte släppa tanken på ett litet skrivbord på övervåningen bara för mig.

  SvaraRadera
 2. Att ha sitt blogghörn där man är måste ju vara det perfekta stället...
  Ha en underbar tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Vilket snyggt skrivbord! Det gillade jag verkligen.

  Ha det gött i j-a snövädret som plötsligt kom (sorry, men jag blev helt knäckt när jag såg snöflingorna så jag är tvungen att svära lite över det)!!

  SvaraRadera
 4. Håller med, "blogghörnan" är väldigt mobil för min del också, speciellt när det går mot varamar tider ocm man kan sitta utomhus.
  Du skriver för övrigt väldigt beskrivande och roligt - Love It!
  Kram
  Åsa/Fru Fräken

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg turkos nyans, har varit på jakt efter en fin turkos färg till min dotters rum, men nu kanske jag jan sluta leta, Tack;-)Ja kanske är blogghörnor lite 1992, he he :-), men din var i alla fall väldig fin! Kram

  SvaraRadera
 6. Sneda tänder, haha! Blev full i skratt... Jag har sneda tänder men när tandläkaren frågade "Vill du ha tandställning" i högstadiet blev givetvis svaret NEJ! Nu har jag hört mig för angående en ordentlig reglering och tydligen kan det gå på ca 20 000 kr totalt :) Så det stannade vid idéstadiet. Tur då att min sambo älskar dem och tycker att de är det charmigaste som finns (vet dock inte om jag håller med honom..) Nog om tänder - Härliga bilder du bjuder på och finurlig text! Visst är det så att man i laptopens tidsålder sitter lite varstans. //Petronella

  SvaraRadera
 7. gjorde lite smygreklam ;-), fick in muggarna och tesilar i butiken förra vecka, dom är ljuvliga och du hittar dom här:
  http://www.apieceofasia.se/products.php?category_id=20&pn_pr=1
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det svårt att få till en plats och sitta på, datorn/telefon får ju flytta med dit man vill vara för stunden!

  Jag tror jag ska blogga vartannat inlägg om fiberlakrits till du provat! Fniss.

  Ditt förra inlägg om VAB var fantastiskt, jag var tvungen och förmedla det till en kollega som typ varit hemma varannan dag det här året ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag köper också ALLTID en Betsey Johnson varje gång jag är i New York. Och jag har varit där EN gång. =) Puss och kram

  SvaraRadera
 10. Anslagstavlan tycker jag är snyggast när den är alldeles fullproppad med lappar, kort, inspiration osv, så den, bruna korken inte syns! Men det är jag det;)

  /Victoria

  SvaraRadera
 11. Att sitta vid sitt skrivbord har jag märkt beror väldigt mycket på var man har det. Ända sedan vi satte ett skrivbord i anslutning till vardagsrummet så sitter jag där jämnt när jag sitter vid datorn. Man gillar ju att umgås samtidigt och ha koll på omgivningen. I alla fall jag. Var så less på röran på köksbordet och att datorn blev tokvarm i knät så jag är så nöjd med att ha ett eget bord i vardagsrummet, lite i skymundan.

  Den turkosa färgen ser fin ut. Dov och lite smutsig. Säkert bra i alla de där rummen du föreslog. Bra hjälp där va? :)

  Och visst är det härligt med traditioner?! 2 gånger är helt klart en regel och en fruktansvärt härlig tradition du har skapat! :)

  Kramar / Kristina

  SvaraRadera